ÚJ KOMMUNIKÁCIÓS VEZETŐT NEVEZETT KI AZ UNICEF MAGYARORSZÁG

A UNICEF Magyarország átszervezte kommunikációs osztálya működését.

Balázs Kata személyében új szakember felel az UNICEF Magyarország kommunikációs tevékenységéért. Az osztályvezető felügyeli a magyar és a nemzetközi programok, valamint az adománygyűjtő és edukációs kampányok kommunikációját, a tartalomgyártást, a szervezet sajtószerepléseit, a saját digitális csatornák működését, valamint a marketingkommunikációs feladatok ellátását.

Balázs Kata széleskörű tapasztalattal érkezett az UNICEF Magyarországhoz, egykori újságíróként, szerkesztőként jártas a média világában, dolgozott diplomáciai pályán, nemzetközi oktatási területen és több ágazatban projektmenedzserként is. A négy nyelven beszélő szakember hónapokon át önkéntesként támogatta az UNICEF Magyarország munkáját mielőtt elnyerte az osztályvezetői kinevezést.

Az UNICEF Magyarország 2020 őszétől szervezte át a kommunikációs osztály működését. Rubin Kata, aki 2018 tavaszától töltötte be a kommunikációs igazgatói pozíciót, egyéb elfoglaltságai miatt szeptemberben lemondott posztjáról, azonban tanácsadóként a jövőben is segíti a szervezet munkáját. A vele egy időben érkezett Kordos Szabolcs tanácsadó szintén más formában támogatja a továbbiakban a kommunikációs osztályt, új ügynökségével, az Astoria Com Agency-vel dolgozik tovább a szervezet. Antal Lilla változatlanul állandó munkatársként erősíti a csapatot.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy az UNICEF Magyarország színeiben, egy elhivatott csapat tagjaként, igazán jó ügyekért dolgozhatom. A feladat összetett, a motiváció adott, eddig is számos szép eredményt értünk el együtt és hiszek benne, hogy még sokat tehetünk a legnehezebb helyzetben lévő gyerekekért.” – mondta Balázs Kata.

„Hosszú kiválasztási folyamat végén kértük fel Katát a pozíció betöltésére, külön öröm, hogy egy olyan szakembert választhattunk, aki önkéntesként már bizonyította elkötelezettségét a gyerekek ügye iránt. Minden válság a legvédtelenebb embereket sújtja leginkább, így van ez a koronavírus esetében is. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő gyerekek a pandémia láthatatlan áldozatai, az ő támogatásuk kiemelt feladatunk idehaza és a világon egyaránt. Fontos, hogy az eddigi munkában részt vállaló szakemberektől sem búcsúzunk, hiszen mindannyian hozzáteszik tudásukat a jövőbeli munkához.” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az UNICEF a világ 190 országában dolgozik a gyerekekért. 2021-ben a szervezet 6 millió alultáplált gyerek megsegítését tűzte ki céljául, 27 millió gyereket kíván beoltani kanyaró ellen, 45 millió embert lát el tiszta vízzel és 93 millió gyerek oktatásáról gondoskodik, valamint aktív szerepet vállal a koronavírus elleni vakcinák disztribúciójában. Az UNICEF Magyarország az UNICEF gyermekvédelmi céljaira gyűjt adományokat Magyarországon. A szervezet magyarországi céges- és magánadományokból több helyi programot üzemeltet, amelyek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket és nehéz sorsú fiatalokat támogat, harcol a gyermekbántalmazás minden formája és a gyermekkereskedelem ellen, valamint kiemelt segítséget nyújt a legvédtelenebb gyerekeknek és az értük dolgozó felnőtteknek a válság idején.
( onBRANDS )