ÉRINTÉSMENTES NYÁRI GUMICSERE

Érintésmentesen fizethetünk, nem kell zsúfolt ügyfélvárókban ücsörögnünk, ami a jelenlegi járványhelyzetben csöppet sem mellékes.

Az első tavaszi hetekben, amikor szabad kocsibeállást keresünk a gumisoknál, úgy érezhetjük, hogy szinte mindenki egyszerre szeretné a téli abroncsait lecseréltetni. Ilyenkor a hagyományos időpontfoglalási „rendszereket” (kockásfüzet, jegyzettömb, krétatábla) alkalmazó műhelyekben több napos várólisták alakulnak ki.

Az Abroncs Kereskedőház (AKH) országos szervizhálózatában ez a probléma nem ismert, mert a 2018-ban megkezdett

digitális átállásnak köszönhetően

a webshop időpontfoglaló rendszerrel bővült, amihez a budapesti szervizek után a vidéki partnerhálózat java is csatlakozott. Mára már országszerte több mint 200 vidéki helyszínen érhető el a szolgáltatás a partnerszerviz hálózaton keresztül. Ezzel az innovációval a gumi.hu webáruház lett az első hazai webshop, ahol az autósok, azon felül, hogy a gumiabroncsokat és szerelési szolgáltatásokat (például a most különösen időszerű ózonos klíma tisztítást) is bankkártyával tudják megvásárolni, időpontot foglalhatnak a hálózat szervizeibe.

A fejlesztést az motiválta, hogy az autósok kényelmesebben, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon tudják igénybe venni a szolgáltatásokat, de a koronavírus járvány kitörése óta még hasznosabb, hogy az online időpontfoglalással és fizetéssel nagyban csökkenthetővé vált a személyes kontaktusok száma.

A webshop igénybevételével ugyanakkor elkerülhető az is, hogy a sarki gumis szűkös készletéből kelljen választani, amikor kiderül, hogy a hozott abroncsok elöregedtek vagy elkoptak. Az AKH-nál a digitalizálással olyan adatbázis jön létre, aminek segítségével a szolgáltató tájékoztatást tud adni a gumik becsült állapotáról már a szükséges szezonális átszerelést megelőzően, amennyiben az ügyfél igényt tart rá. Az értesítések növelik a tervezhetőséget és a közlekedés biztonságát.

A gumi.hu új országos szolgáltatásával nem kell otthon lenni és a futárra várni, majd a gumikat a csomagtartóba gyömöszölve körbejárni a várost, szerviz után kutatva. Sőt, a leszerelt abroncsok tárolására és szállítására sem kell gondot fordítani, amennyiben az autós az AKH gumihotelében hagyja azokat. Jelenleg 160 ezernél több gumit tárolnak ideális körülmények között az Abroncs Kereskedőház raktárbázisán, ahonnan a foglalási rendszerben kiválasztott szerelési helyszínre és időpontra szállítják a centrírozott, megtisztított abroncsokat. Vagyis minden adott ahhoz, hogy a hazai autós társadalom tovább léphessen a webshopokból otthonra rendelt gumik korából, és még kényelmesebbé, biztonságosabbá tegye az autózás élményét.
( onBRANDS )