A CONVERSE IKONIKUS DIZÁJNJA ÉS KEITH HARING ALKOTÁSAI EGYESÜLTEK

Arra inspirálják viselőjüket, hogy ne féljenek legyőzni az előttünk álló akadályokat.

Ha az ismert aktivista-grafitiművész Keith Haring neve először nem is cseng ismerősen, valószínű, hogy jellegzetes műalkotásaival már sokan találkoztak. Az amerikai művész 1958-1990 között élt, és az 1980-as évek pop-artjának egyik legnagyobb képviselője volt. Különleges stílusára tiszta vonalak jellemzőek, motívumai a modern vizuális nyelvezet alapjait jelentik napjainkban is, de Haring művei esztétikai értékük mellett mélyebb jelentést is hordoznak: stílusa azt a meggyőződést testesítette meg, hogy

az emberek a kreativitásukkal képesek lehetnek megváltoztatni a világot.

Aktivista munkásságának fontos része volt az is, hogy műveit a lehető legszélesebb közönség számára tegye elérhetővé, és ez mára valósággá is vált.

A kollekció különlegességét adja, hogy most először társul a megkülönböztető stílus és progresszív művészet: Haring ikonikus rajzai a Converse cipőin és ruhadarabjain is megjelennek, így olyan klasszikusokon találkozhatunk a művész alkotásaival, mint a Run Star Hike,

Chuck 70

és a Pro Leather

modellek. Ezek a darabok mind az ikonikus művész azon rajzai előtt tisztelegnek, amelyek korábban a New York-i metróállomások falain található hirdetőtáblákat is díszítették.

A Run Star Hike sneakerek fekete vászon felső részén fehér alakok és piros elemek elevenítik meg a művész munkásságát, ráadásul a cipő ikonikus talpán is ugyanez a színskála köszön vissza. A Converse Pro Leather teljes felső részét Haring már jól ismert mintái borítják, aláírása pedig piros színnel jelenik meg, a cipő sarkán kialakított klasszikus fekete színű Pro Leather részleteken, ezzel abszolút figyelemfelkeltővé téve a megjelenést. A Chuck 70 organikus fehér vászonrészén valósággal megelevenednek a hímzett fekete-fehér grafikák, melyeket a visszatérő vörös motívumok és a nyelv teljes hosszában futó Haring aláírás tesznek még izgalmasabbá.
( onBRANDS )