A MAGYAR VÁLOGATOTT TAGJAI NEM FOGNAK LETÉRDELNI A MÉRKŐZÉSEIK ELŐTT

"A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié."

Foto: MLSZ

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményében jelentette be, hogy

a magyar válogatott tagjai nem fognak letérdelni a mérkőzéseik előtt,

hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a kirekesztés és a rasszizmus bármilyen formája ellen:

“A sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete. A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié. A magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. Az MLSZ “A gyűlölet nem pálya” kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.

Az angol labdarúgó Premier League-ben a meccseknek része lett a térdelés, és az angol válogatott játékosai vélhetően az Eb-n is bemutatják majd a tiltakozásnak ezt a formáját.

A Reuters nemrég azt írta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta a sportolóknak, hogy akár térdre ereszkedve, akár felemelt ököllel tiltakozzanak a rasszizmus ellen a tokiói olimpián és az ilyesmiért büntetés jár majd.
( onBRANDS )