MAGYAR CSAPAT DOLGOZOTT DAVID ALABA ÉTTERMÉN

Megnyílt a DaRose, David Alaba, a most már Real Madrid sztárjának étterme Bécsben.

Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt szupersztár focista, David Alaba és testvére, Rose May Alaba nyitotta meg új éttermét Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson. Külön büszkeség, hogy az osztrák főváros gasztronómiai életének legújabb színfoltján magyar kreatív szakemberek dolgoztak.

A DaRose, aminek teljes design koncepciója hazai tervezők érdeme.

Sebestyén András séf és társtulajdonos felel a konyhai koncepció megálmodásáért. „Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.”

Az ételeken túl azonban a teljes arculat és a kialakítás is magyar csapat érdeme. A tervezők nem ismeretlenek a hazai szférában sem, a teljes design- és arculat kialakításáért a Socially gasztromarketing ügynökség felelt, Ernst András közreműködésével, a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg.

A DaRose márkát megalkotó Socially küldetése egy logón túlmutató, egyedi atmoszféra megteremtése volt.

Csontos Eszter art director szerint „Egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a  célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.”

A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat, tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt.
( onBRANDS, Foto: Balogh Kata // Socially) )