A HANGSÚLY A DÖNTŐSÖK ES A TÁGAN ERTELMEZETT BÁRIPAR MEGSEGÍTESERE KERÜL

A 2020-ban elhalasztott BACARDÍ Legacy Nemzetközi Döntő idén virtuális közönség számára kerül megrendezésre.

A BACARDÍ bejelentette, hogy az elhalasztott 2020-as Bacardí Legacy Nemzetközi Döntőjének formátumát átdolgozta és ennek keretében minden versenyző számára lehetőséget ad az 5.000 dolláros támogatás elnyerésére, valamint esélyt arra, hogy elnyerje a győztes címet a júniusban megrendezésre kerülő virtuális döntőben.

A támogatást minden versenyző egy kreatív projektre vagy egy innovatív vállalkozásra fordíthatja,

amely segíti a báripar felemelkedését a világjárványt követően.

Az ‘El Coco Grant’ névre keresztelt támogatást – mely nevét az első kubai Bacardí üzem előtt ültetett ikonikus pálmafáról kapta, amely az erő és kitartás szimbólumává vált – minden 2020-as döntős megkapja és így hozzákezdhet saját projektjének megvalósításához. Ezen felül a versenyzők meghívást kapnak egy virtuális eseményre is, amelyben megmutathatják a világnak saját “Legacy” koktéljaikat és elnyerhetik a nemzetközi győztes címet. Ez a verseny online, live-stream-en keresztül lesz követhető június 22-23-án, majd egy hét elteltével a döntőt június 30-án tartják, aminek végén kihirdetik a Bacardí Legacy 2021 győztesét.

Az első Bacardí üzem előtt ültetett kókuszpálma Santiago de Cubaban. Az El Coco-nak elnevezett pálmafa a Bacardí család és vállalat szimbóluma lett. Túlélt egy, az üzemben kialakult tüzet, öt földrengést és számtalan hurrikánt, így az El Coco az erő és a kitartás szimbólumává vált. Ma minden Bacardí üzem elé ültetnek egy pálmafát.
Fotó: az eredeti Bacardí épület 1880

“Boldogok vagyunk, hogy megerősíthetjük, hogy a 2020-as versenyzőinknek lehetősége lesz megmérkőzni a győztesi címért. És büszke vagyok, hogy a BACARDÍ Legacy Gran Familia felkarolja és támogatja őket ebben az évben, amikor nagy kihívásokkal nézett szembe a teljes iparág. Úgy éreztük, hogy egy olyan dolgot kell tennünk, amely azonnali és valós lendületet ad, valamint ugródeszka lehet a kreatív és kitartó iparunk felállásához, amelyet biztosan el is tud érni. Mindannyiunknak hiányzott a BACARDÍ Legacy a tavalyi évben és alig várjuk, hogy a Gran Familia újra összehozzon bennünket 2021-ben egy hihetetlen hét keretén belül, amely a tanulásról, barátságról, lenyűgöző koktélokról és a versenyről fog szólni.” – mondta Dickie Cullimore, a BACARDÍ globális márka nagykövete.

A BACARDI Legacy Cocktail Competition a világ egyik legnagyobb koktél versenye, amelyre évente több ezren jelentkeznek. A döntősök tavaly májusban mutatták volna be Miamiban saját, eredeti BACARDÍ Legacy koktéljaikat, azonban a COVID-19 világjárvány miatt ez nem valósulhatott meg.

A pandémia miatt az egész vendéglátóipar nehézségekkel nézett szembe szerte a világon.

A BACARDÍ már az esemény elhalasztásának bejelentésekor megígérte, hogy egy másik időpontban meg fogja szervezni a versenyt és lehetővé teszi minden érintett számára, hogy be-mutassa saját tehetségét és kemény munkájának eredményét globális szintéren. Ezen ígéret betartásával és az El Coco juttatásokkal a márka reméli, hogy kellő pénzügyi támogatást nyújthat a versenyzőknek, akik megdolgoztak azért, hogy elkészíthessék és bemutathassák egyedi Legacy koktéljaikat. Továbbá reméli, segítséget tud nyújtani a karrierjük, illetve a vendéglátóipar fellendítésében, miként visszaállnak a nehéz tavalyi év után.

2020-ban a kelet-európai döntő Magyarországon került megrendezésre. A döntőn Magyarország mellett Litvánia, Lettország és Románia legjobbjai mérték össze tudásukat. 2021-ben a Bacardí Legacy online döntőjén Steier Máté, a Boutiq bár bartendere képviseli hazánkat Bonita nevű koktéljával.
( onBRANDS )