A KOCKÁZATOKAT TÚLÉLJÜK, VAGY ELŐNYÜNKRE FORDÍTJUK?

A felsővezetőknek komoly kételyeik vannak cégük ellenálló képességét illetően.

A váratlan helyzetek és lehetőségek megfelelő egyensúlyban tartása elkerülhetetlen a fenntartható növekedés eléréséhez – derül ki az EY több mint 500 igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatásából. 

A felsővezetőknek komoly kételyeik vannak cégük ellenálló képességét illetően.

Alig minden ötödik (18%) igazgatósági tag tartja a vállalat kockázatkezelési gyakorlatát hatékonynak, és csupán töredékük (13%) hiszi, hogy a szervezet képes lenne eredményesen kezelni a felmerülő súlyos helyzeteket. A válaszadók szerint éppen ezért

a kockázatkezelés szerepe fog leginkább megváltozni a közeljövőben.

A döntéshozók nagy többsége (79%) szerint egy átfogó, a veszélyeket hosszú távon kezelő és megelőző folyamat kiépítése kiemelt fontosságú ahhoz, hogy társaságuk megőrizze és tovább növelje értékét a következő öt évben.

„A hatékony kockázatkezelés kapcsán két meghatározó trenddel mindenképpen foglalkoznunk kell. Az egyik, hogy milyen mértékben használunk technológiát a nem várt helyzetek hatékonyabb kezelése érdekében. A másik, hogy teljes körű-e az ezekkel összefüggő gondolkodás az igazgatóság szintjén. Gazdasági környezetünk egyre komplexebbé válik. A kockázatok azonosítása és kezelése még nagyobb odafigyelést kíván” – hangsúlyozta Hoós János, az EY kockázatkezeléssel foglalkozó területének vezetője.

Ezzel összhangban, a megkérdezett igazgatósági tagok több mint kétharmada (69%) tervez komolyabb befektetést az adatelemzésbe és különböző innovatív megoldások alkalmazásába a következő egy év során az EY nemzetközi felmérése szerint.

A kutatásról bővebben ITT.
( onBRANDS )