MAGYARORSZÁG A HÁZIGAZDÁJA A NEMZETKÖZI VERSENYHÁLÓZAT ÉVES KONFERENCIÁJÁNAK

Az eseményre több mint 130 országból hívják a szervezők a versenyjog szakértőit.

A Nemzetközi Versenyhálózat (International Competition Network, ICN) a versenyhatóságok informális, nemzetközi együttműködésének a színtere, a legnagyobb olyan nemzetközi szervezet, amely kizárólag versenyjoggal foglalkozik. A hálózathoz – amelyet 2001 októberében állított fel 15 versenyhatóság – a GVH 2002 januárjában csatlakozott.

A magyar Versenyhivatal elmúlt időszakban kivívott nemzetközi szakmai elismertségét jelzi többek között az, hogy elnyerte a jubileumi, 20. konferencia szervezési jogát. Tekintettel a COVID-19 járvány következtében kialakult helyzetre, Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és az ICN irányító testülete – melyet Andreas Mundt, a német versenyhatóság elnöke vezet – arra a döntésre jutott, hogy a 2021. október 13-15. közötti konferencia virtuális formában kerüljön megrendezésre. A várható őszi járványhullám ugyanis egyes országokban ismételten utazási tilalmakkal járhat, így a nemzetközi szervezet több mint 130 tagállamának szakértői nem tudnának egyenlő esélyekkel részt venni a rendezvényen. A virtuális színtéren emellett a korábbiaknál jóval nagyobb létszámban tudnak bekapcsolódni a szakmai előadások és diskurzusok követésébe a versenyjogi szakemberek, versenyhatósági szakértők, ügyvédek, bírók, egyetemi tudósok a világ bármely részéről.

A rendezvény napirendjén a versenyjog aktuális kérdéseinek megvitatása szerepel.

A magas szakmai színvonalú esemény iránt a szervezés kezdete óta jól érzékelhető a nemzetközi érdeklődés. A konferencia megrendezése nagy megtiszteltetés a nemzeti versenyhatóság és Magyarország számára.
( onBRANDS )