ÚJ TAGGAL EGÉSZÜLT KI AZ UNIQA BIZTOSÍTÓ FELSŐVEZETŐI BOARD-JA

A 2021-ben bejelentett irányok mentén indultak el a fejlesztések.

Zubor Tibor vállalati üzletág igazgatóként támogatja az UNIQA biztosító vezetőségét az új stratégiai célok elérésében.

A vállalat vezérigazgatója, Dinsdale Julianna az UNIQA 3.0 stratégia elindításakor célkitűzésképp a gyors növekedést, a fenntartható, omnichannel modell kialakítását, emellett pedig az ezen törekvések eléréséhez elengedhetetlen cégkultúra meghonosítását fogalmazta meg.

A gyors növekedés motorja a kulcs ágazatokra, illetve a legnagyobb növekedési potenciált jelentő nem-élet üzletág területeire való fókuszálás.

A stratégiai célok minél gyorsabb megvalósítása érdekében számos agilis fejlesztés vette kezdetét a szervezeten belül.

Az UNIQA magyar leányvállalata rendkívül erős háttérrel rendelkezik, a cégcsoport 4 kiemelt kelet-közép-európai országa közé tartozik. A nemzetközi eredményeket tekintve csoportszinten 2021 első kilenc hónapjában az UNIQA 216 millió euró adózás előtti eredményt ért el. A díjbevétel 2021 első félévében 17 százalékkal nőtt.

A biztosítási piac a pandémia ellenére is körülbelül 5%-os növekedést tudott elérni 2020-ban, a gazdaság idei fellendülésének köszönhetően az idei első félév 12%-os növekedése is az ágazat további bővülési potenciálját igazolja.

Ezt a felfele ívelő pályát hivatott tovább vinni munkájával az UNIQA Biztosító új boardja is, melyhez Dinsdale Julianna, Thomas Dockal és Herbert Schellmann mellé idén augusztusban Zubor Tibor is csatlakozott vállalati üzletág igazgatóként.  A biztosítási szakember 17 év után igazolt át az Allianz-tól, hogy szakmai tapasztalataival az UNIQA Biztosító munkáját támogassa.

Zubor Tibor közgazdász végzettségű szakember 2004-ben kezdte pályafutását az Allianznál. 2009-től számos management pozíciót töltött be. Az elmúlt több mint hat évben a Bróker és Vállalati értékesítés területet vezette. Az UNIQA Biztosítóhoz 2021 nyár végén csatlakozott.
( onBRANDS )