IDÉN IS 10 VÁLLALAT VEHETTE ÁT AZ ÜZLETI ETIKAI DÍJAT

Az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűritagok ítélték oda az Üzleti Etikai Díjat.

A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott cégek örömének. Velük immár 123 élő, működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt. Több mint 80 jelölés és 39 értékelhető pályázat érkezett az üzleti szektorból. 39 vállalatvezető szavazott arról, mely cégeknek adnak bizalmat az üzleti etikus jelző viselésére. A többségük hihetetlen példamutatással működik, de csak 10-en kaphatnak évente díjat és ezzel együtt az etikus cég emblémájának viselését.

Az alapítók – László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke, és Demcsák Mária a Piac & Profit alapítója ­– 21 évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre a díjat, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, vállalatok, melyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, az emberek, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítják, hogy

a profit érdekei összeegyeztethetők a másik ember, a szűkebb közösségük, az élővilág, a társadalom, tehát a fenntartható fejlődés érdekeivel.

Demcsák Mária elmondta, hogy a pályázatra az országos gazdasági szakmai szervezetek, kamarák elnökségi döntéssel jelölnek tagjaik sorából és maguk a cégek önjelölést nyújthatnak be. A jelöltek közül azonban csak azok nyújthatnak be pályázatot, amelyeket arra kifejezetten felkérnek az alapítók. Évente csak 10 cég kaphatja meg az elismerést négy kategóriában.

Elvárás feléjük a példamutató, tisztességes üzleti jelenlét és a fenntartható fejlődésért tettek, cselekedetek fokozott beépítése és annak edukálása. A díj és az etikus cég jelzőjének viselése örökre szól. Azt csak az alapítók vonhatják vissza.   

2021-ben a Kisvállalat kategória nyertesei:

Ferling Kft.
Bárczy Környezetvédelmi Kft.
Recobin Kft.
SunnySystem Bt.

2021-ben a Középvállalat kategória nyertesei:

GET Kft.
Kresz & Fiedler Kft.

2021-ben a Nagyvállalat kategória nyertesei:

Karsai Holding Zrt.
PLAN Zrt.

2021-ben a Multinacionális vállalat kategória győztesei:

Michelin Hungária Kft.
Cloud Network Technology Kft. 

Az alapítók az Üzleti Etikai Díj sikerét egyértelműen azzal azonosítják, hogy az alapítás óta eltelt 22 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében.
( onBRANDS )