ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ A MERCEDES-BENZ HUNGÁRIÁNÁL

Az új cégvezető 2021. november 1-től vette át a csillagos márka magyarországi importőr cégének vezetését.

Fabiola Attorri több mint 30 éve dolgozik a Mercedes-Benz-nél, 1989-ben csatlakozott a cégcsoport olaszországi képviseletéhez. Ez idő alatt számos pozíciót töltött be a Mercedes-Benznél, és jelentős nemzetközi tapasztalatokat szerzett a szülőhazájában, Olaszországban, illetve Németországban, Észak-Amerikában és Ausztráliában.

Foto: http://co2motori.blogspot.com/

Munkái során sokrétű szakmai hátterét – értékesítés-menedzsment és IT – valamint a nagy- és kiskereskedelem terén szerzett tapasztalatait is kamatoztatta, többek között például informatikai vezetőként a Mercedes-Benz Italy és a Mercedes-Benz Financial Services Italy cégeknél. 2008-tól a kiskereskedelmi hálózat üzletfejlesztési és képzési igazgatója volt, majd 2014-től a Mercedes-Benz stuttgarti központjában folytatta munkáját, ahol a Mercedes-Benz és smart személyautók kereskedői hálózatának igazgatója lett az európai régióban.

Nagy tapasztalattal rendelkezik az autóipari kereskedelmi hálózatok menedzsmentje terén – legutóbbi pozíciójában fontos szerepet töltött be a dealerhálózatok új stratégiai irányainak kialakításában, amelyek a megváltozott üzleti környezetre és az autóipar olyan új trendjeire adnak választ, mint például a digitalizáció, az elektromobilitás és a konnektivitás.

Az új ügyvezető a prémium személyautó szegmensben 2020-ban ötödik éve piacvezető (4051 regisztrált Mercedes-Benz személyautó) cég irányítását veszi át, amelynek árbevétele 2020-ban 119,8 milliárd forint volt.

Fabiola Attorri a Mercedes-Benz Hungária ügyvezetői pozícióját Reinhard Münstertől veszi át, aki Svájcban folytatja munkáját a Mercedes-Benz Cars értékesítési vezetőjeként.
( onBRANDS )