MEGSZŰNIK A TELENOR MÁRKANÉV

Új márkanév jelenhet meg a magyar távközlési piacon.

2022 tavaszán (ismét) nevet vált az ország egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő Telenor Magyarország.

Nem licenceli tovább a PPF Csoport a norvég ex-tulajdonostól a Telenor brandet a régiós távközlési érdekeltségeinél, így immár biztossá vált, hogy

a magyar piac egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója jövő tavasszal új márkanevet, vele együtt pedig új arculatot vesz fel

– tudta meg a HWSW nem hivatalos céges belső forrásból.

A Telenor helyébe lépő új, egyelőre hétpecsétes titokként kezelt márkát egységesen vezetik be a cégcsoport magyar, szerb és bolgár érdekeltségeinél, míg a cseh és a szlovák piacokon egy korábbi megállapodás alapján 2036-ig szinte biztosan használatban marad a spanyol Telefónicától 2013 óta licencelt O2 márkanév.

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól az idén márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegrót idén eladta a magyar 4iG Nyrt-nek.
( onBRANDS )