BLACK FRIDAY-T KÖVETŐ KAMPÁNYCSENDBEN HATÉKONY MARKETING AKTIVITÁSOK?

Személyre szabott marketingkampányok, komplex fogyasztói élmény akár a csendesebb kereskedelmi időszakokban is.

Jelentős lépés volt 2020 novemberében az SAP életében, hogy felvásárolta az Emarsys marketingplatformot fejlesztő, osztrák központú céget, amelynek hozzá hasonlóan Magyarországon van fejlesztőközpontja. Az Emarsys rendszer azóta a vállalat fogyasztói élménymenedzsment termékportfoliójának egyik zászlóshajója lett.

A mesterséges intelligenciát is használó Emarsys rendszer a cégeknek olyan kulcsrakész, ágazatspecifikus megoldásokat kínál, amelyekkel azok gyorsan, hatékonyan tudnak személyre szabott marketingkampányokat készíteni. Az ügyfelek e-mailek, mobilappok, közösségi szolgáltatások, sms-ek és az internet segítségével valósíthatják meg a vásárlói interakciót.

A program minden egyes lépés során tanul és javul.

A rendszer a regisztráló érdeklődőnek a megfelelő beállítások mentén kínál komplex fogyasztói élményt, teljesen automatikusan vezetve végig a vásárlót a számára kijelölt úton, akár több hétre előre megtervezett kampányokon is. A rendszer a készletmenedzsmenttel is együttműködik, így hibrid megoldások lebonyolítására is alkalmas: a fogyasztói profilba bekerülnek a bolti és az online, vagy éppen applikáción keresztül történt vásárlási előzmények is.

A pandémia idején

az online értékesítés korábban nem tapasztalt figyelmet kapott.

A kijárási korlátozások idején a marketingeseknek több területen szinte egyik napról a másikra kellett átalakítaniuk a kampányokat, és megtalálniuk a vállalat növekedésének forrását. Az Emarsys ebben a helyzetben jól teljesített. A rendszer a november végi „Cyber Weekend” alatt is igen hatékony volt, amikor az ügyfelek világszerte több mint 3,5 milliárd üzenetet küldtek a potenciális vásárlóknak – ebből több mint 1 milliárdot csak a Black Friday napján. A megoldás 2022-ben is komoly támogatást nyújthat a marketing szakemberek, illetve az e-kereskedelemben tevékenykedő vállalatok számára.

A Black Friday-t és az adventi forgatagot szokás szerint egy “csendesebb” időszak követi a kereskedelemben.

A közeljövőben első kézből kaphatunk tippeket arra, hogyan tehetjük hatékonyabbá kampányainkat az SAP Emarsys-szel.

A Magyar Marketing Szövetség és az SAP Hungary közös webkonferenciáján 2022. január 26-án Vincze Lilla, az EURONICS/Vöröskő Kft. Online marketing vezetője gyakorlati példákon keresztül mutatja be a modern marketing automatizációval támogatott kampányok menedzselését. A rövid webcast után az érdeklődők az SAP/Emarsys szakértőinek is feltehetnek kérdéseket.

Díjmentes regisztráció ITT !

( onBRANDS )