LEGYEN DIVAT A NŐI VEZETŐ!

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére.

A Menedzserszövetség 2022. március 8.-án, immáron második alkalommal hirdeti meg az InStyle-al közösen a “Legyen Divat a Női Vezető!” kampányát.  

A program megálmodói a két év alatt bemutatott, összesen 80 hiteles női vezető szakmai sikerein keresztül kívánnak pozitív, követendő példát mutatni, példaképet állítani a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

A Menedzserszövetség vezetősége ezzel a kampányával szeretné kifejezni kiállását amellett, hogy több női vezetőre van szükség Magyarországon. A 2021 évi kampány hatására a Menedzserszövetség női vezetőinek száma egy év alatt háromszorosára nőtt, 40 főről 120 főre emelkedett.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében 2022 tavaszán a Menedzserszövetség 43 új női felsővezetőjével ismerkedhetnek meg az InStyle magazin oldalain. A divatfotó-sorozatban résztvevő hölgyekről, vezetői hitvallásukról, gondolataikról többet megtudhatnak az InStyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő interjúkból és video üzenetekből.

A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. Az InStyle magazin tavaszi számában megjelenő 8 oldalas divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A különleges kollekció magas minőségű̋, fenntartható́ alapanyagokból készült egyedi darabokból áll. A Magyarországon gyártott limitált termékeket autizmusban érintett fiatal művészek által készített grafikák fémjelzik.

A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

 

LEGYEN DIVAT A NŐI VEZETŐ!

Résztvevők:

Almássy Gabriella, Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., Elnök-vezérigazgató “Folyamatosan priorizáljunk és fókuszáljunk arra, amit éppen csinálunk – ezzel érhető el a munka és a magánélet egyensúlya is.”

Angyal Ivett, Liverobe Kft., Ügyvezető
“Élni és élni hagyni.”

Babics Anna, HelloLama Creative, Alapító
“Vállalkozásom, a HelloLama Creative mottója így hangzik: Walk the talk. Ne csak beszélj róla, csináld is meg! Mivel kommunikációs és marketing területen segítjük az ügyfeleinket, különösen fontosnak tartom azt hangsúlyozni, hogy a jól hangzó kampányüzenetek és céges megnyilvánulások mögött mindig fontos a stabil értékháló, a valódiság, a hitelesség és a tettek.”

Boros Linda, AV Spring Kft. Értékesítési és stratégiai partner
„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”

Bujdosó Andrea Anna, andition.eu, Vezetői tanácsadó & Coach
“A fejlődés által lesz jobb világunk. Mások fejlesztése által leszünk mi magunk is többek.”

Dalos Ágnes, Diaego, HR Director Eastern Europe “A munkahelyi élet olyan, mint a nagybetűs élet, élvezni kell!”

Dimitrova Dessislava, Alphasonic Kft., Cégvezető
“Az életemet úgy élem, hogy elérjem a céljaimat és legyenek eredményeim, így Grant Cardone, amerikai üzletember mottóját tettem saját mottómmá: „Küzdj, amíg ők alszanak! Tanulj, amíg ők buliznak! Élj úgy, ahogy ők álmodnak!”

Dintsér Andrea, MVÜK Női Vezetői Klub, YourStory.hu, Vezető, alapító
“Az életet nem az határozza meg hányszor vettél levegőt, hanem hány lélegzetelállító pillanatod volt!”” Maya Angelou – és még hozzátenném, hogy: …és hány ilyen pillanatot hoztál mások életébe.

dr. Fendler Judit, Szegedi Tudományegyetem, Kancellár
„Mert nem a félénkség lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Timóteus 1:7– Ez az bibliai idézet számomra azt mutatja meg, hogy ha megvan bennünk az erő, a szeretet és a józanság, amit én méltányosságnak, körültekintésnek értelmezek, akkor nincs mitől tartanunk, bármilyen élethelyzetbe kerülünk.

Ferencz Gyöngyi, VGD Hungary Kft., Tulajdonos, ügyvezető
“Ha megálmodhatod, meg tudod csinálni!” -Walt Disney

Forintos-Szűcs Anita, Magyar Divat és Design Ügynökség, Vezérigazgató-helyettes
“A vezetői pozíció nemcsak döntések sorozata, állandó tanulással járó folyamat.”

Friedl Zsuzsanna, Magyar Telekom Nyrt., Chief People Officer
„Vedd kezedbe a sorsod, különben valaki más fogja”. Jack Welshtől kölcsönöztem, és mindig szem előtt tartom.

Hajós Andrea, TV2 Médiacsoport Zrt., Gazdasági és pénzügyi igazgató
“Ha fontos a célod, megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.”

Hegedüs Éva, Gránit Bank Zrt., Elnök-vezérigazgató
“A mottóm egy Albert Einsteintől származó idézet, amelyet vezetői pályám során mindig szem előtt tartottam: „Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme.”

Heiszler Gabriella, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Ügyvezető igazgató, CEO
“Két dologban hiszek a kemény munkában és a jó csapatban – ezért választottam egy Estée Lauder és egy Henry Ford idézetet mottónak: „Soha nem álmodtam a sikerről. Dolgoztam érte.” „Az összefogás a kezdet. Az összetartás haladás. A közös munka siker.”

Horváth Aliz, Oltóanyaggyár Zrt., Operatív vezérigazgató-helyettes
“Légy példamutató vezető, főnöknek lenni túl egyszerű és átlagos.”

Horváth Magyary Voljč Nóra, K & H Bank Zrt., Ügyvezető igazgató / Kommunikációs igazgatóság
“Ha a kapitány fő célja a hajó biztonsága lett volna, sosem hagyta volna el a kikötőt.”

Kende-Hofherr Krisztina, TMC Group Tulajdonos, ügyvezető
A mottómat Ralph Waldo Emersontól idézem: “Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük, amire képesek vagyunk.”

Kenderesy Nadin, Turizmus Kft., PR- és rendezvényigazgató
„Az a vezető, amelyik pótolhatatlan, nem tud csapatot építeni. A jó vezető pont a csapatával teszi magát pótolhatóvá. Önmagad pótolhatóvá tétele nem vezetői hiba, inkább erény.”

Kerékgyártó Laura, Soneas Vegyipari Kft., HR igazgató
“Az élet attól színesebb, hogy folyamatosan tanulunk egymástól minden téren.”

Kiss Anita Antónia, EY, Személyügyi menedzser
„A vágyainkat határidős céllá kell alakítani.”

Kósa Krisztina, Magyar Bankholding, Engagement vezető
“Minden helyzetben hagyj helyet a humornak és a változásnak!”

Kovács Ágnes, Eckes-Granini Csoport, Group Chief Marketing & Innovation Officer “Beleadni mindent, keményen dolgozni majd mérleget vonni. Megélni ha sikerült, tanulságot levonni ha nem. Aki dolgozik hibázik és ez teljesen rendben van, mert ez a fejlődés útja. Valamikor egy egészen kicsin múlik a siker ezért fontos, hogy tudjuk mindent megtettünk, akkor a kudarc is egy forrás lesz a tudás forrása. “

Lajkó Erika, Bunge Zrt., HR igazgató
“Fektess magadba, de kéz a kézben az önazonossággal! Az önazonosság az én koordinátarendszeremben egyenlő a hittel, hogy oké vagyok magammal, a hibáimmal együtt is, és már nem befolyásolja a kapcsolataimat, helyzeteimet a szerepjátszás, a megfelelés, vagy a túlkompenzálás. Ez legálabb, olyan fontos a munkahelyeden, mint a magánéletedben, és előre visz.

Liptay Gabriella, KPMG, Marketing és kommunikációs igazgató
„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok” – talán ez a Kazinczy idézet lehetne a mottóm, ez fejezi ki legjobban a gondolkodásomat. Még azzal egészíteném ki, hogy tegyük ezt szűnni nem akaró kíváncsisággal és lelkesedéssel.

Madaras Liz, Poliloop, CEO
A mottóm Nelson Mandela mondása: „It always seems impossible until it is done.” – Mindig lehetetlennek tűnik, amíg el nem készül.

Makovényi-Soós Adrienn, Homeonatura Kft., Ügyvezető igazgató, tulajdonos
“A sikerhez vezető út kitartással és szorgalommal van kikövezve!”

Miklós Annamária, Jenbacher Gas Engines Hungary Kft., INNIO HR manager
“Az emberek hasonlóak a vízhez, képesek illeszkedni az őket összetartó szervezet, közösség formájába és megtölteni azt a saját tulajdonságaikkal”.

Niszkács Anna, Gerbeaud Gasztronómia Kft., Tulajdonos, ügyvezető igazgató
“Higgy a megérzéseidben!”

Oszkó-Jakab Natália, Művészetek Völgye Nonprofit Kft., Ügyvezető
„Aki mer, az nyer”

Pálfalvi Márta, Provident Pénzügyi Zrt., Vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgató “A körülményekre nem mindig van hatásunk, de a saját felkészültségünk csak rajtunk múlik!”

Patai Krisztina, Future Talents Consulting Kft., Ügyvezető
“Amit nem kívánsz magadnak, ne kívánd embertársadnak.”

Pataki Nagy Éva, Marquard Media, Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
“Talán egy kicsit elcsépeltnek hangozhat, de nekem, az a Weöres Sándortól eredő idézet az, ami évek óta, mint mantra segít át a nehezebb időszakokon: “Felettem az Ég, alattam a Föld, Bennem a létra.”

Perecz Panna, Shell Hungary Zrt., Adótanácsadó
Egy Vergilius idézet a mottóm: “Vész ne ijesszen, még bátrabban szállj vele szembe.”

Dr. Pipei Szilvia, Izinta Kereskedelmi Kft., Ügyvezető
“Ne várd a szerencsét vagy hogy mások megcsinálják helyetted. Készülj fel alaposan, végezd el a feladatot és az eredmény jönni fog.”

Pistyur Veronika, Bridge Budapest, Ügyvezető igazgató
“A mottóm Molnár Piroska után szabadon: Az élet alapvetően értelmetlen, de olyan érdekes!”

Szabó Melinda, Magyar Telekom Nyrt., Chief Commercial Officer
“Az együttműködés, a csapatmunka, a minél több beszélgetés nálam nagyon működik. Az, hogy tanuljunk, fejlesszük magunkat, készüljünk a változásokra és éljünk, sőt, jól éljünk a lehetőségekkel minden helyzetben érvényes, csakúgy, mint a kísérletezés, ez nekem különösen fontos, mert azt vallom, merjünk kipróbálni dolgokat. “

Sziget Ágnes, Magyar Telekom Nyrt., Tehetségmenedzsment, toborzási és employer branding vezető
“A siker valahol az adatok és a Gut feeling határán van.”

Szőke Ágnes, OPEN Communications Kft., alapító, tulajdonos
“Mindig lehet eggyel jobban.”

dr. Tamás Szilvia, NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Jogi és szabályozási igazgató, biztonsági vezető helyettes
“Nincs lehetetlen, csak kihívás és tanulás. A legnehezebb és a leglehetetlenebb helyzetek szolgálják legjobban az életed, ha meglátod bennük azt a lehetőséget, amiben tükröt tartanak eléd.”

Topolcsik Melinda, Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., Ügyvezető igazgató
“A kitartás mindig meghozza az eredményt.”

Vágó Beáta, Orbico Hungary Kft., HR vezető
“Vezetővé válni ma már nem lehet gender kérdés, nem múlhat egy vezetői karrier út azon, hogy valaki nő vagy férfi.”

Varga Mercédesz, Forbes Magyarország, Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
“Az életben haladni és menni kell előre, de élvezni kell a pillanatot.”

( onBRANDS )