PALOCSAY GÉZA TÁVOZIK, ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ AZ ADEVINTA HUNGARY-NÉL

Palocsay Géza közel 8 év sikeres ügyvezetés után távozik a Jófogás és Használtautó.hu portálokat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary éléről.

Az új CEO 2022. február 15-től Artsiom Rabtsevich, aki az Adevinta Csoporton belülről érkezve vette át a pozíciót.

Palocsay Géza, aki 2014 júliusa óta vezette a jelentős sikereket elért Jófogást és Használtautó.hu-t is tulajdonló Adevinta Hungary-t, idén januárban úgy döntött, hogy új szakmai kihívások elé néz. A vállalat CEO-jaként az elmúlt 5 évben folyamatosan a top digitális szakemberek közé választották és jelentős szerepe volt a hazai e-kereskedelmi szektor fejlesztésében is. Március közepéig még személyes jelenlétével támogatja az Adevinta Hungary felsővezetésében történő változást.

„Keserédes a búcsú, hiszen fantasztikus éveket töltöttem a cégnél, de mindig is tudtam, hogy egyszer majd meg kell hoznom ezt a döntést, hogy újra megújulhassak és azzal foglalkozzam, amit a leginkább szeretek: felépíteni valami meghatározót. Amikor csatlakoztam a csapathoz, alig 12 munkavállalónk volt és kevesen hittek abban, hogy a Jófogás hosszabb távon is megmaradhat a piacon. Később a Jófogás-OLX összeolvadás után szintén kevesen hittek abban, hogy nyereségessé lehet tenni a céget. 2017-ben, amikor a Használtautó.hu-t is átvettük, senki nem hitt abban, hogy újra növekedési pályára lehet állítani a terméket. Most több mint 130-an vagyunk és mind a Jófogás, mind a Használtautó.hu és a hozzá tartozó termékek meghatározóak és üzletileg is sikeresek. Legbüszkébb mégis arra a vállalati kultúrára és közösségre vagyok, amit együtt építettünk és amiben együtt működünk. Artsiommal régóta ismerjük egymást, jó szakembernek tartom és nagyon drukkolok neki és a teljes csapatnak a sikeres folytatáshoz” – foglalta össze Palocsay Géza.

Az Adevinta Csoport képviseletében Scott Neil, az International Market operatív vezetője mondott köszönetet Gézának az elmúlt évek eredményes munkájáért, továbbá azért, hogy sikeresen hangolta össze a Jófogás és a Használtautó.hu ügymeneteit. A magyar csapat is, bár sajnálattal, de sok sikert kíván neki a továbbiakban, a szakmai és magánéletében egyaránt.

Artsiom Rabtsevich, aki 2017 decembere óta vezette a Kufar e-kereskedelmi oldalt, 2022. február 15-én lépett az Adevinta Hungary CEO pozíciójába, egy stabil, további növekedési és fejlődési lehetőségeket tartogató vállalatot átvéve.

„Nagy mértékű felelősség nehezedik most rám, de az elmúlt 10 év alatt online piacterekkel kapcsolatban szerzett tapasztalataim megfelelő iránymutatást biztosítanak a továbbiakban is. Szorosan követtem az Adevinta Hungary eddigi eredményeit, amelyek sokszor inspirációként hatottak a Kufar működésére is. Gézától egy kiforrott, megbízható csapatot veszek át, akik támogatóak abban, hogy elérjük a kitűzött növekedési célokat” – erősítette meg Artsiom Rabtsevich.
( onBRANDS )