PALOCSAY GÉZA A PEPITA.HU ÚJ VEZÉRIGAZGATÓJA

Az új vezető legfontosabb feladatai közé tartozik a cég szervezeti működésének felkészítése a gyors nemzetközi terjeszkedésre.

A Pepita.hu az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai e-kereskedelmi szereplő. 2021-ben már közel 9 milliárd forint értékben vásároltak a felhasználók a Pepita és a marketplace partnerek által forgalmazott termékekből egyaránt. Az utóbbi években a platform elérhetővé vált a romániai, a szlovákiai és a németországi piacon is, de az erős üzletfejlesztési és logisztikai hátteret továbbra is a cég magyar központjai biztosítják. A Pepitát két korábbi Szállás.hu alapító, Dorcsinecz József és Varga Zoltán alapította és vezette 2022. áprilisáig, amikor Palocsay Géza személyében új vezérigazgatóval bővült a menedzsment.

Dorcsinecz József, Palocsay Géza, Varga Zoltán, Nieder Jenő

„A Pepita egyértelmű célja a nemzetközi piacok meghódítása, erre a motorháztető alatt is fel kell készíteni a céget. Olyan valakit szerettünk volna a cég élére, aki úgy épített már nemzetközi szervezetet iparágon belül, hogy közben tudta tartani a nagyon gyors üzleti fejlődést” – mutatta be a döntés hátterét Dorcsinecz József.

Palocsay Géza a kétezres évek közepétől meghatározó alakja a hazai online kereskedelemnek. A Sanoma Media-nál és az Árukeresőnél nemzetközi értékesítési és operatív vezetőként eltöltött évek után, az Adevinta Hungary ügyvezetőjeként fontos szerepet vállalt a Jófogás, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu fejlődésében és piacvezető szerepének megerősítésében. Évek óta előkelő helyen szerepel a Marketing&Media TOP25 hazai digitális szakembert bemutató listáján.

„Örülök, hogy hosszú beszélgetések után idén komolyra fordult az elhatározás, hogy közösen írjuk tovább a Pepita-sztorit” – emelte ki a frissen kinevezett vezérigazgató.

A menedzsment céljai között szerepel, hogy felkészítsék a szervezetet a még intenzívebb növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre. A közeljövőben bővítik és modernizálják a raktárkapacitásaikat, új termékkategóriákat vezetnek be az oldalon. A várakozások szerint 2022. végére a platformon elérhető termékek száma átlépi az egymilliót, valamint a jelenlegi piacok, azaz Magyarország, Szlovákia, Románia és Németország megszilárdításával azon dolgoznak tovább, hogy új országokban is megjelenjenek és csoportszinten elérjék a 100 millió eurós forgalmat, amelyhez a külföldi piacok nagyobb hányaddal járulnak majd hozzá.

„Olyan platformot építünk, amely hazánkból indulva, a régiónkhoz tartozó országokban is meghatározó pozíciót szerez, hogy felületet biztosítson a magyar gyártók termékeinek népszerűsítéséhez és a hazai webáruházak nemzetközi értékesítéséhez.” – tette hozzá Palocsay Géza.

Az alapítók hosszútávú célja, hogy a Pepita az egész régióban fontos szereplőként számon tartott platformmá nője ki magát. Az ehhez szükséges erős alapokat az új menedzsment és a korábbi Szállás.hu befektető, a céghez 2020-ban csatlakozó PortfoLion Capital Partners hivatott biztosítani. „Az alapítók munkájának köszönhetően a Pepita minden elképzelést és célt felülmúlt, amit az együttműködésünk kezdetén kitűztünk magunk elé. Biztosak vagyunk benne, hogy Géza érkezésével ez a lendület a következő években is töretlen marad” – mondta el Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese.
( onBRANDS )