PARTNERSÉGRE LÉPETT A MAGYAR SUZUKI MARINE ÜZLETÁGA A GYŐRI DUNA HAJÓKKAL

A hajó kézzel gyártott teakfa fedélzetével, belső bútorzatával felkeltette a design szakma érdeklődését is.

A két cég közös bemutatóterme Győrben az Ikrényi úton nyitott meg. Az új márkakereskedés és szerviz hiánypótló a megyeszékhelyen. 

A Magyar Suzuki 1999 óta forgalmaz Magyarországon hajómotorokat, alkatrészeket, illetve hajós kiegészítőket. A Suzuki Motor Corporation Közép-Kelet-Európa disztribútoraként 12 ország, 22 partnerét szolgálja ki. A Duna Hajók 1998-ban kezdett a magas minőségű asztalosmunkák mellett szabadidős és sporthajó gyártással foglalkozni.

Megugrott az érdeklődés a hajózás iránt

A Magyar Suzuki Marine üzletágának értékesítési adataiból jól látni, hogy a magyar és európai piacokon is jelentősen megnövekedett a hajómotorok, alkatrészek és kiegészítők iránti kereslet. Manapság már nemcsak hajómotorokat, hanem kormánykereket, különböző műszereket és navigációt is értékesít a hazai üzletág.

A Duna Hajók – amely 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás -, is érzékeli, hogy ügyfélköre egyre határozottabb elképzelésekkel keresi meg őket. Az extra kivitelű, TOP felsőkategóriás, kézműves hajók felújítása mellett olyan saját fejlesztésű magyar hajó megépítése felé is nyitottak, amely folyó és álló vizeken, hazai és nemzetközi piacokon egyaránt megállja a helyét. 2020-ban mutatták be elektromos hajtásrendszerrel a Duna 6.1 Cabin hajómodellt. A hajó kézzel gyártott teakfa fedélzetével, belső bútorzatával felkeltette a design szakma érdeklődését is. 2020-ban bekerült a legrangosabb hazai designdíj, a Magyar Formatervezési Díj kiállított művei közé termék kategóriában. Az ügyfelek igényeit figyelembe véve a jövőben azonban nemcsak elektromos, hanem a Suzuki Marine üzletágának jóvoltából benzines, külmotoros változatban is elérhető lesz.

Nagyobb belső tér marad külmotor alkalmazásával

„Bebizonyosodott, hogy a Duna 6.1 esetében a külmotoros változat a jó választás a hajó konstrukció és a nagy belső nyitott tér fenntartása miatt. Azért a Suzukit kerestük meg az együttműködés lehetőségével, mert a két cégnek azonos a hitvallása: termékeinknél a hagyományok tisztelete mellett az esztétikai igény és az innovatív gondolkodás is megjelenik a legmagasabb minőség elérésével” – fogalmazott Győrffy Péter, a Duna Hajók ügyvezető igazgatója.

„A vásárló a tervezéstől a készre szerelt hajómodellig minden lépést egy helyen intézhet, amely végén egy egyedi, kézzel készített vízi járművet kap a térség piacvezető hajómotorjával és egyéb kiegészítőkkel felszerelve. Úgy gondoljuk, az együttműködés nemcsak a két cégnek jelentős mérföldkő. A képviselettel el tudjuk érni Győr-Moson-Sopron megye és a térség széles körű kiszolgálását” – tette hozzá Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki kereskedelemért és értékesítésért felelős operatív igazgatója.
( onBRANDS )