“FENNTARTHATÓ TERMÉK” FŐDÍJAT NYERT A PRIMUS SIP POWER GAS GÁZPALACK

 A teljes egészében Európában előállított új fűtőanyag a márka szén-dioxid-kibocsátásának mérséklését szolgálja.

A Primus SIP Power Gas gázpalacknak ítélték oda a “Fenntartható termék” fődíjat a müncheni OutDoor by ISPO rendezvény keretében tartott díjátadón.

“A SIP Power Gas gázpalack bevezetésével a Primus új fejezetet nyitott a fenntartható gázfűtőanyagok történetében. A tartály továbbra is fosszilis alapú gázt tartalmaz, mivel a gyártó országában a bioalapú változat jelenleg nem elérhető. A tömegmérleg-vásárlás révén a márka azonban egyenlő mértékű bioalapú üzemanyagtanúsítványt vásárol. Idővel mindez növeli majd a bioalapú gázokat előállító létesítmények számát, és szélesebb körben elérhetővé teszi a fűtőanyagot. A tartályokat Európában építik és töltik meg a szállítás okozta terhek csökkentése érdekében” nyilatkozta a díjazottról az elismert nemzetközi zsűri.

A helyi termék- és formatervezési innovációk támogatását célzó Skandináv Fenntarthatósági Díjért zajló versenyt 2005 óta rendezik meg. A Skandináv Outdoor Csoport által szervezett eseményen a szakértőkből álló nemzetközi zsűri

a funkcionalitás, minőség, innováció, formatervezés és fenntarthatóság kategóriákban

díjazza a legjobb termékeket. A különböző termékkategóriákra vonatkozó díjak mellett a résztvevők két fődíjért versenyezhetnek az általános győztes és a fenntarthatósági kategóriában.

A főzőberendezéseket gyártó svéd Primus SIP Power Gas fejlesztése jelentősen előmozdítja a biogázpiac fejlődését, miközben hozzájárul a márka ökológiai lábnyomának csökkentéséhez. A SIP Power Gas új, a korábbinál fenntarthatóbb szabadtéri fűtőanyag, amelynek előállítása és gyártása a szállításból adódó szén-dioxid-kibocsátás mérséklése érdekében teljes egészében Európában zajlik. Minden eladott gramm SIP Power Gas fűtőanyag után a Primus egyenlő mennyiségű élelmiszer-alapú biogázt vásárol helyi, svéd felhasználásra, amely nagyban segíti az Észak-Európában még kezdetleges alternatívüzemanyag-piac fejlődését.

A Primus a tömegegyensúly elvének alkalmazásával támogatja a biogázgyártást. A helyi erőforrásokra és partnerkapcsolatokra építve a márka kijelölt svédországi gyártótól szerzi be a biogázt, amely a fosszilis tüzelőanyag helyett élelmiszer-hulladékból készül, és közvetlenül a helyben előállított termékekbe kerül.

A SIP Power Gas ugyanazt a megbízható teljesítményt nyújtja, mint a hagyományos Primus Power Gas: minden igényt kielégít, és szinte az összes kültéri körülménnyel megbirkózik. A márka már több mint egy évtizede minden eladott Power Gas tartály után anyagilag is kompenzálja saját szén-dioxid-kibocsátását.

“A SIP Power Gas bevezetésével egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy végleg lecseréljük szabadtéri főzés során felhasznált fosszilis tüzelőanyagokat. Úttörő szerepet kell vállalnunk abban a folyamatban, amely során a régi módszereket és anyagokat fenntarthatóbb megoldások váltják fel” –   mondta Aiko Bode, a Primus anyavállalata, a Fenix Outdoor fenntarthatósági vezetője.

“Büszkén fogadtuk a zsűri megtisztelő elismerését, amely egyértelműen jelzi, hogy jó úton járunk. A díj hatalmas motivációt jelent számunkra, hogy tovább dolgozzunk hosszú távú célunkért, és folytassuk a fenntarthatóbb termékek gyártását” – tette hozzá Per Waag, a Primus ügyvezető igazgatója. A fenntarthatóbb gyártási folyamatok érdekében a Primus áthelyezte a tartályok gyártását és töltését Európába, ezzel csökkentve a szállítási távolságokat. A helyben megvalósuló folyamatokkal és a biogáz mennyiségi kompenzációjával együtt a SIP Power Gas jelentősen csökkenti a Primus környezetre gyakorolt hatását a korábbi Power Gashoz képest, így jelenleg a SIP a legfenntarthatóbb gáz az outdoor piacon.
( onBRANDS )