KIMÉRT HOZZÁVALÓKAT SZÁLLÍT HÁZHOZ AZ ÚJ MAGYAR STARTUP

A júliusban elindult a HAMM, ami átveszi a recepttervezés, bevásárlás és előkészítés terheit.

Egy-egy főzéssel átlagosan több, mint három óra megy el. Kitaláljuk, mi legyen az ebéd, sorbanállunk a boltban, hazacipeljük a bevásárlást, aztán előkészülünk a főzéshez.

A hozzávalók egy része mégis a kukában landol, pedig kis tervezéssel a pazarlást könnyen meg lehet előzni.

Ebben segít egy új magyar startup: a HAMM friss, termelői és kimért alapanyagokat szállít házhoz receptekkel együtt.

“Missziónk a stresszmentes és tudatos főzés népszerűsítése. Azzal, hogy az otthonunk kényelméből online intézzük a bevásárlást, nemcsak a pazarlás ellen teszünk, hanem pénzt és időt is spórolunk, közben pedig új, változatos és egészséges ételeket próbálhatunk ki.” – mondta Fekete Orsi, a vállalkozás stratégiai vezetője.

A receptdobozba a kiválasztott receptek előre kimért hozzávalói kerülnek, így biztosan minden alapanyagot felhasználunk a főzés során, nem marad konyhai maradék. “Ha például egy új receptet szeretnék kipróbálni, nem kell megvennem egy egész üveget egy exotikusabb hozzávalóból, mert a receptdobozban pont azt a 20 ml-t kapom meg, amire szükségem lesz” – fejtette ki Orsi.

A vásárlók a honlapon séfek által összeállított receptek közül tudnak választani,

amik között találnak villámrecepteket, mentes és vegán fogásokat, családi kedvenceket, és a világ különböző tájainak ízeibe is belekóstolhatnak. A HAMM-nál törekednek a szezonalitásra, ezért a receptek hetente frissülnek, és a friss alapanyagokat helyi termelőktől és kereskedőktől szerzik be a leadott vásárlói rendelések után. Így nemcsak a háztartásoknál, de a HAMM-nál sem keletkezik felesleges élelmiszermaradék, és a hozzávalók fagyasztás vagy hosszas polcon állás nélkül érkeznek házhoz.

“Igyekszünk minél környezetbarátabb megoldásokat találni a csomagolásra is. Arra is van lehetőség, hogy a csomagolóanyagokat a következő rendelésnél a futár visszavegye, hogy újrahasznosítsuk.” – emelte ki Veress Tamás, ügyvezető.

Az alapanyagok frissentartásához innovatív technológiát használnak: a receptdobozt természetes gyapjúval bélelik ki és jégakkuval töltik meg, hogy a szállítás során hűtve maradjon a tartalma.

A HAMM egyelőre Budapesten és a főváros környékére szállít receptdobozt. Még több információ található róluk a honlapjukon, Facebookon és Instagramon.
( onBRANDS )