GENERÁCIÓVÁLTÁS A VOLKSWAGEN-CSOPORTBAN

Oliver Blume Herbert Diesst követi a Volkswagen-csoport igazgatótanácsának elnökeként.

Foto: Porsche AG

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága Oliver Blumet nevezte ki a csoport igazgatótanácsának új elnökévé. Szeptembertől veszi át ezt a posztot, és egyben a Porsche AG igazgatótanácsának elnöke marad – egy esetleges tőzsdei bevezetést követően is.

Oliver Blume így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy a Porsche AG-t és a Volkswagen-csoportot is vezethetem. A vevőkre, márkákra és termékekre összpontosítok. Az emberi összetevő mindig az előtérben van számomra. A sikerhez elengedhetetlen a csapatszellem, a tisztesség és a szenvedély és ez vonatkozik a márkákra és a Csoportra is. A Porsche csapata bízhat bennem, hogy hosszú távon vezetem a céget egy esetleges IPO után is. Sikeres alapokra helyeztük a Porschét technológiai, pénzügyi és kulturális szempontból – és a fenntartható mobilitás vezetőjének tekintjük magunkat.”

Oliver Blume 2015 óta a Porsche AG igazgatótanácsának elnöke. Ezt megelőzően a Porsche termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja volt. 2018 óta a csoport igazgatótanácsának tagja. Braunschweigben született, 1994-ben csatlakozott a Volkswagen csoporthoz, és azóta az AUDI, a SEAT, a Volkswagen és a Porsche márkák vezetői pozícióit töltötte be.
( onBRANDS )