A NÉMET LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG (DFB) MEGVÁLIK A “DIE MANNSCHAFT” MÁRKANÉVTŐL

A 2014-es világbajnokság után a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hozta létre a "Die Mannschaft" szlogent a német labdarúgó-válogatott számára.

A DFB ezt csütörtöki sajtóközleményében jelentette be. Erről a DFB GmbH & Co. KG felügyelő bizottsága és közgyűlése közgyűlésén egyhangúlag döntött. – írja az RTL NEWS.

E döntés alapja egy olyan elemzés, amely a közelmúltban megnövekedett érdeklődést mutat a DFB csapata iránt, és nagy elégedettséget a teljesítményükkel, de egységes kép azonban a “Die Mannschaft” név további használatára nincs.

„A futball egyesít, ez vonatkozik az E-Jugend (utánpótlás) csapatára éppúgy, mint a férfi válogatottra, amely az egész országot képviseli, és olyan színes és sokszínű, mint maga Németország” – magyarázza Bernd Neuendorf, a DFB elnöke. Neuendorf szerint a “Die Mannschaft” név elismert, olyan értékeket jelöl, mint a csapatszellem és a siker, különösen külföldön: „A tény azonban az, hogy ebben az országban néha kritikusan nézik, és érzelmileg megvitatják a szurkolói körökben.”
( onBRANDS )