SATOU SABALLY ÉS A JORDAN BRAND EGY BERLINI KOSÁRLABDAPÁLYÁT ALAKÍTOTT ÁT FIATAL LÁNYOK SZÁMÁRA

Az udvart Bahar Bambi berlini művész tervezte.

A Jordan Brand hisz az olyan sportolóinak kiváló tulajdonságaiban, mint a Dallas Wings-es Satou Sabally, hogy a játék révén megváltoztassák a világot. Szülővárosában, Berlinben Sabally és a Jordan Brand együttműködik egy helyi kosárlabdapálya felújításában a Tempelhofer Feldben, Berlin egyik nyilvános parkjában, amely korábban repülőtérként működött, így a fiatal lányok és a távoli közösségek számára biztonságos játékteret biztosítanak.

„Nőként állandóan olyan csatákat kell vívnod, amelyekre másoknak soha nem kell gondolniuk. A pálya felújítása egy kis lépés abban, hogy a marginalizált csoportok, például a fiatal lányok ugyanolyan esélyt kapjanak a kosárlabdázásra, szórakozásra és biztonságban maradásra.” – mondja Sabally.

A dizájnt a helyi művész, Bahar Bambi készítette. A design Bahar multikulturális Berlinben szerzett tapasztalatait fejezi ki azáltal, hogy jellegzetes török ​​mintáit és Satou gambiai örökségét használja inspirációként.

„Gyerekkoromban mindig az utcai pályákon lógtam. Mindig is csodáltam a játék versenyképességét és csapatszellemét. A kosárlabda nézése festés közben az egyik módja annak, hogy ihletet merítsek az alkotáshoz. Az az elhivatottság és összpontosítás, amelyet a Satouhoz hasonló játékosok a játékhoz hoznak, motivál engem.” – mondja Bambi.

Bambi azt mondja, hogy néhány évvel ezelőtt a közösségi médián keresztül ismerkedett meg Satou-val, és egy közös projekt lehetőségéről beszélgettek. Évekkel később találkoztak Isztambulban, ahol gyorsan összebarátkoztak közös berlini hátterük miatt. Munkáinak a kosárlabdával való összekapcsolása különleges Bambi számára –

a kosárlabdát és a művészetet egyaránt a határokon átnyúló kapcsolatok egyetemes nyelvének tekinti.

Mint szerte a világon,

a berlini fiatal lányok is több akadályt tapasztalnak, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy biztonságosan, megkülönböztetéstől mentesen élvezzék a sportot.

A július 16-i pályabemutatótól kezdve a Jordan Brand és a helyi közösség partnerei, mint például a Sp0rt365 – TiB eV, a Türkiyemspor, a Berlin Braves, a Seitenwechsel, a Gangway, a Ballsie és a Coach Ireti ingyenes, folyamatos kosárlabda-órákat kínálnak a nyáron a legkülönfélébb multikulturális hátterű lányok számára.
( onBRANDS )