50 MILLIÓS ADOMÁNNYAL TÁMOGAT RÁSZORULÓ CSALÁDOKAT A DM

A kezdeményezések megvalósításában országos segélyszervezetekkel működik együtt a dm.

A családok és gyermekek támogatása a dm társadalmi felelősségvállalás programjainak kiemelt területe. A cég évről évre 260 családot segít egy évre elegendő pelenkamennyiséggel, továbbá higiéniai termékek átadásával igyekeznek könnyíteni év közben a rászoruló emberek terhein több civil szervezettel együtt dolgozva. A vállalat az aktuális társadalmi kihívásokra is rugalmasan reagál, a menekült családokat a tavaszi időszakban elsősorban higiéniai, tisztálkodási, valamint babaápolási termékekkel segítették, a nyári időszakban a segélyszervezetekkel együttműködve a hazánkban hosszabb ideig tartózkodó családok integrációjára fókuszáló kezdeményezéseket támogatnak.

„A dm vállalati kultúrájában mélyen gyökerező kölcsönös felelősségvállalás jegyében továbbra is fontosnak tartjuk, hogy releváns kezdeményezésekkel reagáljunk az aktuális társadalmi kihívásokra, olyan ügyeket támogatva, amelyek illeszkednek hosszú távú támogatási stratégiánkhoz. Köszönjük a segítő szervezeteknek a folyamatos párbeszédet, és hogy a segítségükkel a támogatásunk a lehető legjobb helyre jut. A menekült családok támogatása mellett már futó támogatási projektjeinket is folytatjuk a rászoruló hazai társadalmi csoportok támogatására” – összegezett Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A Katolikus Karitász a kezdetektől segíti a hazánkba érkező ukrajnai menekülteket. A budapesti integrációs központban már 400, hazánkban letelepedni kívánó családot támogat a segélyszervezet, nyáron a dm adományának köszönhetően Balatonakaliban menekült és rászoruló hazai gyermekeket együtt nyaraltatnak. A táborban kézműves programok, hajókázás, tihanyi kirándulás, sümegi várjáték és balatoni strandolás várja a kicsiket és nagyokat, remélve, hogy minél több új barátság születik majd. Ezek kulcsfontosságúak lesznek ősszel, mivel a gyerekek már Magyarországon kezdik majd a tanévet. A támogatásnak köszönhetően 300 menekült gyermek iskolakezdési terheit csökkenti továbbá a Karitász felszereléssel és utalvánnyal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves integrációs programot indít a hosszú távon itt maradó ukrán családok beilleszkedésének elősegítésére. A programban résztvevő 150 családot az ország számos településén helyezi el a karitatív szervezet. Az ukrán anyanyelvű felnőttek és gyermekek egy év alatt megtanulnak magyarul, a gyerekek óvodában, iskolában kezdik a tanévet, a felnőttek segítséget kapnak a munkakereséshez. A cél, hogy egy év után képesek legyenek önmagukról gondoskodni, és ehhez megfelelő jövedelemmel is rendelkezzenek.  A dm támogatásával valamennyi, az integrációs programban résztvevő család egy évre elegendő vitamincsomagot kap, az egészségük megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez. A gyermekeknek és felnőtteknek szóló csomagokat a folyamatos ellátás érdekében havi adagokban bocsátja a családok rendelkezésre a Máltai Szeretetszolgálat.

Budapesten, Kőbányán, a Maglódi utcában a helyi önkormányzattal együttműködésben 2014 óta tevékenykedik a Baptista Szolgáltató Centrum, ahol rendszeresen több száz szegény ember jut meleg ételhez, a programnak köszönhetően rászorult segít rászorultat. Az összefogás eredményeként a legjobban nélkülözők egyéni esetkezelése, szociális ügyeinek intézése is megvalósul. A példaértékű központot az ukrajnai háború a közelmúltban újabb kihívás elé állította, amelynek igyekezett megfelelni. Egy tetőfelújításra szoruló épületrészben 30 menekült számára sikerült biztosítani a lakhatási feltételeket, a segélyszervezet munkatársai igyekeznek a nálunk tartózkodók mindennapi életét háztartási eszközök beszerzésével megkönnyíteni, amíg sorsuk rendeződik. A felújítást és az épületek felszerelését a dm támogatásából valósítják meg. A távolabbi elképzelés az, hogy miután a menekültek hazatérhetnek hazájukba, a jelenleg menekültszállóként működő ingatlant a hazai hajléktalanellátás érdekében hasznosítja majd a Baptista Szeretetszolgálat.

A dm a Budapest Bike Maffia nyári „Nekünk a Balaton” kezdeményezésébe is beszállt, a szervezet rászoruló embereknek, köztük ukrán menekült családoknak adja vissza a nyaralás élményét, így méltó feltöltődéshez juthatnak olyanok, akik nem nyaralnak, vagy nagyon régen volt csak részük ebben. A szervezet családok átmeneti otthonába, hajléktalanszállókra is elviszi a nyári feltöltődés hangulatát.
( onBRANDS )