A MERCEDES-BENZ BEMUTATTA AZ ELSŐ TELJESEN VIRTUÁLIS AUTÓT A 2022-ES LEAGUE OF LEGENDS VILÁGBAJNOKSÁGON

A digitális térben elmossák a határokat a fantázia és a valóság között.

Mercedes-Benz präsentiert das erste virtuelle Showcar bei den League of Legends Worlds 2022. Das visionäre Projekt lässt die Grenzen zwischen Realität und der virtuellen Welt verschwimmen. Mercedes-Benz presents its first all-virtual showcar at the League of Legends Worlds 2022. The visionary project blurs the boundaries between reality and the virtual space.

A League of Legends (LoL) világbajnokság 12. alkalommal kerül megrendezésre október 29. és november 5. között Észak-Amerikában.

A Mercedes-Benz a közelmúltban 2025-ig meghosszabbította együttműködését a játékfejlesztő Riot Games-szel és három kiemelt eseményt mutat be a 2022-es Worlds számára. A virtuális Mercedes-Benz bemutató autó az idei Worlds zenei videóban látható, amely szeptember 23-a óta már online is elérhető. A november 3-án kezdődő döntő környékén a San Francisco-i rajongók csodálkozhatnak majd a játék dizájnelemeinek beépítésén az EQS digitális járműkijelzőn. Egy ilyen exkluzív élmény, amint elérhetővé válik, lehetővé teszi a globálisan sikeres játék rajongói számára, hogy a Mercedes-Benz MBUX információs és szórakoztató rendszereik segítségével elmerüljenek a League of Legends világában. Ezenkívül az EQS SUV az utakon is akcióban van:

a Mercedes-Benz teljesen elektromos luxusterepjárója szállítja a Summoner’s Cup-ot az USA különböző versenyhelyszínein.

Október elejétől a november 5-i döntőig megcsodálható az EQS SUV és az idei újjágondolt trófea is – New Yorktól Atlantán át San Franciscóig.

A két együttműködő partner közös alkotási és fejlesztési folyamatáról mondta Gorden Wagener, a Mercedes‑Benz Group AG formatervezési igazgatója: „Egy rendkívüli virtuális bemutatóautó megtervezésekor két világ egyesül – a valódi autótervezés és az animált dizájn. A virtuális tér miatt nincs határa annak, amit tehetünk. Feszegethetjük a határokat és teret adhatunk kreativitásunknak a váratlan dolgoknak. Az eredmény valami egyedi: a Mercedes-Benz első teljesen virtuális bemutatóautója.

Naz Aletaha, a Riot Games League of Legends Esports globális vezetője hozzáteszi: „Partnerségünk létrehozása óta inspiráló volt látni, hogy a Riot és a Mercedes-Benz csapatai továbbra is félelem nélkül keresik a sportágunk felemelkedését és ünneplését. Legyen szó fizikai formában, például gyönyörű világbajnoki gyűrűinkről vagy virtuális bemutatóautóról, nagyon örülünk, hogy partnerségünk kiterjesztése megerősíti kollektív elkötelezettségünket a kreatív határok feszegetése iránt, amelyek izgalmas élményeket nyújtanak a LoL Esports rajongóinak az elkövetkező években.”

Der Mercedes EQS SUV und das virtuelle Showcar begleiten die League of Legends Worlds 2022 durch Nordamerika.
The Mercedes EQS SUV and the virtual showcar accompany the League of Legends Worlds 2022 through North America.

A partnerség harmadik évében a Mercedes-Benz a figyelmét League of Legends Esports globális rajongói közösségére összpontosítja. Ez magában foglalja a League of Legends Esports World Championship gyűrűjének visszatérését is, a 2022-es kiadás középpontjában egy fenntartható gyémánttal. Ezenkívül a Worlds LoL kvízformátuma, amely 2020-as indulása óta nagyon népszerű, idén is elérhető lesz a verseny időszakában. A legjobb és leggyorsabb résztvevőket tízezer Hextech Chest-el – virtuális meglepetésdobozt, áhított játékon belüli tárgyakat tartalmaznak – díjaznak.

A tevékenységeket egy többcsatornás kampány zárja, amely magában foglalja a TV-szpotot és a kapcsolódó közösségi média kommunikációt.
( onBRANDS )