AZ ÓCEÁNOKBA KERÜLT HALÁSZHÁLÓKAT HASZNOSÍTJA ÚJRA A SAMSUNG

Egy előre meghatározott stratégia részeként teszik jobbá világunkat.

A Samsung Electronics fenntarthatósági stratégiája részeként tett zöld-törekvéseiért 2022 SEAL Business Sustainability Awards díjat kapott. A vállalat az óceánokban, tengerekben hagyott halászhálókat hasznosítja újra és dolgozza fel a Galaxy készülékek gyártása során.

A SEAL díjak odaítélését egy szakmai – fenntarthatósági és környezetvédelmi, valamint társadalmi és vállalatirányítási ESG szakértőkből álló – zsűri bírálja el. A díjakban minden évben olyan vállalat részesülhet, amely a leghatásosabb fenntarthatósági kezdeményezéseket hívja életre, és aktívan tesz a környezet megóvásának érdekében. A Samsungot 2022-ben a SEAL Fenntartható Termékért járó díjával (SEAL Sustainable Product Award) tüntették ki. A kategória keretében rendszerint olyan eszközöket és intézkedéseket díjaz a zsűri, amelyek

egy előre meghatározott stratégia részeként teszik jobbá világunkat.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk kapta meg az idei SEAL Fenntartható Termékért járó díjat, amellyel a szervezet körforgásos gazdálkodásunkat, valamint a bolygónk megóvását célzó intézkedéseinket ismerte el. A Samsung elkötelezett amellett, hogy folytassa a fenntarthatósági stratégiáját, továbbá, hogy fejlesztésekkel és újabb együttműködésekkel, példát mutasson a technológiai szektor számára” – nyilatkozta Sungsun Park, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletág mechanikai K+F csoportjának vezetője.

„Évente mintegy 640 ezer tonnányi halászati felszerelést hagynak az óceánban. Ezek csapdába ejtik, behálózzák a tengeri élővilágot, és káros hatással vannak a korallzátonyokra is. Nagyra értékeljük, hogy a Samsung átalakította a Galaxy okostelefonjait, hogy felvegye a harcot a környezetünket érintő probléma ellen” – mondta el Matt Harney, a SEAL Awards alapítója.

Az eldobott halászháló az egyik legelterjedtebb és legveszélyesebb óceánba kerülő műanyag,

hiszen egyaránt komoly fenyegetést jelent a tengeri élővilágra és a bolygónkra. A Samsung a Galaxy S22 széria megalkotása során újrahasznosított, óceánból előkerült halászhálót használt fel. Azóta pedig a vállalat az egész Galaxy-ökoszisztéma formatervezése során felhasználta az anyagot, többek között a tabletek, a laptopok és a fülhallgatók alkotóelemeként. A Samsung több, hasonlóan gondolkodó szervezettel fogott össze, és az együttműködés gyümölcseként olyan új anyag jött létre, amely egyfelől óceánokba került, újrahasznosított műanyagot tartalmaz, másfelől megtartja a magas minőséget.

Ez a jövőbe mutató fejlesztés is része a Samsung Galaxy a bolygóért fenntarthatósági kezdeményezésnek, amely megmutatja a vállalat globális üzleti folyamatok során és a termékek életciklusában is kézzelfogható klímavédelmi intézkedéseit. A Samsung folyamatosan arra törekszik, hogy minden új termékének megalkotása során újrahasznosított anyagokat fejlesszen ki és használjon fel, a mobilok csomagolásában pedig  végérvényesen megszüntesse az egyszer használatos műanyagok felhasználását. A vállalat célja továbbá, hogy elérje az összes okostelefon-töltőjének zéró készenléti energiafogyasztását, valamint az, hogy 2025-re minden hulladéklerakóját mentesítse.
( onBRANDS )