HIDEKI YOSHIMOTO 2013-BAN NYERTE MEG A LEXUS DESIGN AWARDOT

10 éve jelent egyedi lehetőséget a globális dizájner karrier elindításához a Lexus Design Award.

Hideki Yoshimoto Portrait session 21 August 2019 LEXUS Photos: Jed Leicester

Hideki Yoshimoto személyes betekintést nyújt abba, hogy a verseny hogyan segíti az új tervezőket tehetségük kibontakoztatásában és ambícióik megvalósításában.

Az immáron egy évtizedes múltra visszatekintő, és ez idő alatt a nemzetközi dizájnvilág egyik legrangosabb eseményévé váló Lexus Design Award verseny első nyertese megerősítette, hogy a program

egyedülálló platformot kínál a feltörekvő tehetségek számára.

Hideki Yoshimoto egy új rövidfilmben szerepel, amely itt megtekinthető, és betekintést nyújt abba, hogy a díj hogyan segítette őt sikeres nemzetközi karrier felépítésében, és milyen egyedülálló lehetőségeket kínál a mai fiatal tervezők számára.

Yoshimoto 2013-ban megnyerte a Lexus Design Awardot eredeti INAHO világítási installációjával, amelyet a szélben mozgó arany rizsföldek ihlettek. A siker óta megalapította a Tangent, a londoni székhelyű tervezői és mérnöki stúdiót, amely jelentős nemzetközi üzleti ügyfelek projektjein dolgozik. A díj elnyerésével együtt járó tapasztalatait feltárva kiemelte annak különleges értékét, hogy a világ legelismertebb és legtapasztaltabb tervezőivel dolgozhatott együtt mentoráltként. A döntősöket minden évben személyesen támogatja egy mentorcsapat, akik segítenek nekik koncepciójukból egy prototípust készíteni.

„A mentorálás nagyszerű és egyedi volt. A legtöbb döntőshöz hasonlóan én is diák voltam akkor, és soha nem láttam vagy tapasztaltam, hogyan gondolkodik vagy dolgozik egy profi tervező.” – meséli Yoshimoto.

Hideki Yoshimoto, Portrait session, 21 August 2019 LEXUS Photos: Jed Leicester

„A Lexus Design Award egyedisége abban rejlik, hogy a nyertesnek lehetőséget ad arra, hogy elkezdje karrierjét. A Tangentet 2016-ban indítottam vállalkozásként, de valójában 2013-tól használtam a nevet, így ez is akkor született, amikor elnyertem a díjat. Azt tanácsolom a nyerteseknek, hogy használják ki a tapasztalatokat. A formatervezési ipar legfelső szintjén állnak, sok ember látja az ötleteiket, és várják, hogy mi lesz a következő. Hozzák ki a legtöbbet ebből az eredményből és a Lexus által nyújtott lehetőségből.” – teszi hozzá Yoshimoto, aki immár maradandó örökséggel is szolgált a Lexus Design Award számára, mivel megbízást kapott egy új trófea megtervezésére a 2020-as versenyre.
( onBRANDS )