PESTEN INNEN, BUDÁN TÚL

A fővárosról szóló podcastsorozatot indít a We Love Budapest.

A We Love Budapest több mint tíz éve tartó főváros iránti rajongása már egy ideje feszegeti a cikkek határait, ezért a csapat úgy döntött, egy új műfajban is kipróbálja magát, és podcastsorozatot készít kedvenc budapesti környékeiről. A „Pesten innen, Budán túl” húsz, nagyjából félórás részben mutat be olyan érdekes városrészeket, mint Csepel, Csikágó vagy a Kiskína. Az epizódokhoz egy összefoglaló és térképes sétaútvonal is készül majd, online cikkek formájában, így a hallgatók az epizódok meghallgatása után bejárhatják az izgalmas környékeket akár egymaguk is, de természetesen nem csak a fővárosiaknak lehetnek érdekesek a történetek.

A Betone podcastmédiacéggel együttműködésben készülő húsz, nagyjából félórás epizód keretében különleges hangulatú városrészek mutatkoznak be, ismertebb és kevésbé ismert helyszínek, voltaképp a szerkesztők kedvencei, ahol maguk is szívesen sétálgatnak vagy merülnek el a helyi történelemben, történetekben.

Közülük a rejtélyesebbek közé tartozik a Keleti pályaudvar környéki, egykor rossz hírű Csikágó, de betekintést nyerhetünk majd a kőbányai kínai negyed, vagyis a Kiskína mindennapjaiba, képzeletben – majd a valóságban is – bárki ellátogathat a különleges hangulatú Csepelre, a sötét múltjából talpra szökkent Rákóczi tér környékére, sőt a Lipótmezőre is. A természet és a város találkozásának különleges példáit ragadják meg a mediterrán hangulatú Budafokon és a dunai lazulás egyik utolsó bástyájának számító Népszigeten. A klasszikus budai életbe a Napraforgó utcai kísérleti lakótelepen, a klasszikus pestibe pedig a Palotanegyedben kóstolunk bele, és körbejárjuk a rohamosan fejlődő Bartók Béla utat is.

A sorozatot a We Love Budapest újságírói – Fürdős Zsanett, Nagy Zsófia, Pákozdi Nóra és Wágner Gábor – szerkesztik, a műsorvezető pedig Morcsányi Elza lesz, akit többek között az Imagine Budapest túráiról is ismerhetünk, mint sétavezetőt. Az epizódok során a szakértők, az urbanisták, a történészek mellett a környéken élőkkel is elbeszélgetnek a készítők, így a nagytotál mellett makroperspektívából is megismerhetjük az adott helyszínt.

A podcasttal nemcsak az a cél, hogy bemutassanak egy-egy környéket, hanem az is, hogy mindenkit rábírjanak arra, sétáljon minél többet a városnak ezeken az izgalmas és könnyedén körbejárható részein. Ezt segítve az epizódokhoz tartozó cikkeinkben térképes útvonalakat is elhelyezünk majd, a környék érdekességeivel és a legjobb gasztrohelyekkel, ahol bárki megpihenhet nézelődés után. Az első epizódot március 29-én, a Spotifyon lehet meghallgatni, de az adások felkerülnek majd a We Love Budapest YouTube-csatornájára is, és a radiocafén is lehet majd találkozni az adásokkal. A második évadra (újabb tíz résszel) pedig majd ősztől lehet számítani.
( onBRANDS )