A MASTERCARD FELGYORSÍTJA A FENNTARTHATÓ KÁRTYÁKKAL KAPCSOLATOS ERŐFESZÍTÉSEIT

2028-ra minden kártyától elvárják majd az Eco-Certified státuszt.

A Mastercard bejelentette, hogy felgyorsítva ezirányú erőfeszítéseit, 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból. Ez a lépés tovább erősíti a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és növeli a fenntarthatóbb kártyakínálat elérhetőségét azon fogyasztók számára, akik szeretnék csökkenteni pénztárcájuk környezeti terhelését.

A bejelentés szerint

2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie

– beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA -, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni – ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében. A vállalat támogatja globális kibocsátó partnereit az átállás során.

A Mastercard 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra. A mostani bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy

olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a

Card Eco Certification jelölés.

“A Mastercardnál mi magunk irányítjuk és formáljuk iparágunk közös erőfeszítéseit egy fenntarthatóbb, környezettudatosabb jövő felé. Ahogy ügyfeleink is reagálnak a fogyasztók környezetbarát döntések iránti megnövekedett igényére, mi elkötelezetten törekszünk a környezeti lábnyomunk csökkentésére – az emberek, a bolygó és az inkluzív növekedés érdekében.” – mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kiber- és hírszerzési üzletágának elnöke.

A Mastercard több mint egy évtizeddel ezelőtt indította el fenntarthatósági törekvéseit, amelyek középpontjában a pénzügyi integráció, az adatfelelősség és a környezetvédelem áll. Hálózatán keresztül együttműködik partnereivel, hogy olyan új környezetvédelmi innovációkat és kezdeményezéseket dobjon piacra, mint például a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator, valamint a Sustainable Card.

“A Mastercard elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hulladékcsökkentés mellett azáltal, hogy üzleti tevékenységünket a nettó nulla kibocsátás irányába tereljük, valamint hálózatunkat és méretünket kihasználva felgyorsítjuk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, regeneratív gazdaságra való átállást” – mondta Ellen Jackowski, a Mastercard fenntarthatósági igazgatója.

Úton a fenntartható jövő felé.

A globális éghajlati válság kezeléséhez mindannyiunkra szükség van. A Mastercard a legnagyobb hatást azáltal érheti el, ha aktivizálja globális hálózatát a kollektív cselekvés érdekében. Hálózatuk 20 000 ügyfelet és banki partnert foglal magában – együttesen több mint 3 milliárd kártyabirtokost érnek el. Együtt olyan innovatív megoldásokat hozhatnak a piacra, mint a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator és a fenntartható Kártya program. Fenntarthatósági innovációs laboratóriumuk pedig K+F tevékenységet végez, újabb innovatív zöld lehetőségek feltárása érdekében.
( onBRANDS )