MEGÉRKEZETT AZ ELSŐ HAZAI „MOBIL NAPILAP”

A hagyományos újságolvasási élményt igyekszik kibővíteni, kielégítve a modern társadalom hírfogyasztási szokásait.

A progresszív webalkalmazáson alapuló, 100%-ban hazai fejlesztésű híralkalmazás olyan vizuális és tartalmi mobilélményt kínál, mely megőrzi az újságolvasás hagyományait, de minden elemében korunk hírfogyasztási szokásaihoz igazodik. A magyar hírpiacon úttörőnek számító mobil Népszava folyamatosan frissülő hírfolyama bármikor olvasható vagy nézhető és hallgatható.

A progresszív webalkalmazás egy olyan technológia, mely egy új fejezetet nyit a hírgyártás és híralkalmazás területén is. Olyan lehetőség, mely megkönnyíti a felhasználó számára a hírek elérését. A világ több, jelentős és nagy hagyományokkal rendelkező újságja alkalmaz már ezen a technológián alapuló platformot, amely

a hagyományos újságolvasási élményt igyekszik kibővíteni, kielégítve a modern társadalom hírfogyasztási szokásait.

Ilyen alkalmazáson keresztül is elérhető az 1888-ban alapított, angol nyelven megjelenő nemzetközi napilap, a The Financial Times, a szintén nagy hagyományokkal rendelkező brit napilap, a The Guardian vagy a legrégibb amerikai napilap, a The Washington Post. Ez utóbbi 2016-ban jelent meg a piacon a progresszív webalkalmazás technológiájával, jelentősen növelve a felhasználói élményt és megsokszorozva az újság iránti elköteleződést az olvasói közönség körében.

A hazai piacon most, az idén 150 éves Népszava rukkolt elő hasonló, ám minden elemében hazai fejlesztéssel, a mobil Népszavával.

„A több hónapos munka eredményeként elkészült mobil Népszava egyaránt nyújtja a hagyományos újságolvasási élményt, miközben megfelel az új hírfogyasztási elvárásoknak. A mobil Népszava azon túl, hogy a felhasználó számára számos élethelyzetben könnyebb olvasási módot kínál, extra tartalmakat is nyújt”. – mondta Németh Péter, a lap főszerkesztője.

Így az új mobil Népszava tartalmaz képgalériát, videós tartalmakat, a szerzők saját hangon tolmácsolják gondolataikat és elérhető a Népszava podcast sorozata is, a Hol élünk?. Extra, alkalmanként megjelenő tartalom lesz a mobil lapban, a 16 oldalas printhez képest a +17. oldal. Illetve az előfizetők egyből egy archívumot is kapnak, ahol visszanézhetők a korábbi lapszámok. Mindezen túl egy kattintással a legfrissebb hírek is olvashatók a Népszava Online-ról, melynek teljes tartalmát akár a mobil Népszavában is elérhetik az olvasók. Szintén az olvasási élményt segíti, hogy a mobil alkalmazásban változtathatók a betűméretek és beállítható a „sötét üzemmód” is.

A megjelenés napjától, azaz április 24-től a regisztrált felhasználók 1 héten keresztül szabad betekintést kapnak a mobil Népszavába, majd a bevezető áron 200 Ft/nap, illetve 2000 Ft/hónap árért juthatnak hozzá. Az új „mobil napilapra” regisztrálni a mobil.nepszava.hu-oldalon lehet.
( onBRANDS )