KÉK A SZÍVEM

Megjelent Rúzsa Magdolna és Szakács Gergő dala az autizmusról

Június 15-én jelent meg Rúzsa Magdolna és Szakács Gergő, a Follow the Flow énekesének első duettje, amely egyben egy fontos társadalmi ügyre hívja fel a figyelmet. A Kék a szívem című dal ugyanis egyszerre szól az autizmussal élőkről és az érintettekhez, hogy ezzel támogassák az elfogadást, és segítsék megérteni, hogyan láthatják a világot az autizmus spektrumzavarban érintettek. A dalhoz videóklip is készült.

Egy autista fiú ül az iskolai szünetben az osztályteremben, és a fülhallgatóján keresztül zenét hallgat – így kezdődik Rúzsa Magdolna és Szakács Gergő közös dalának klipje. A Kék a szívem szövege és a kisfilm is azt kívánja megmutatni, hogy

az autizmus spektrumzavarral élők akár egészen másként is láthatják a világot, különbözőségeink ellenére azonban megérthetjük és elfogadhatjuk egymást.

„Régóta érzem fontosnak, hogy támogassuk az autizmussal élőket, és amikor megérkezett a felkérés, hogy énekeljük el duett formájában a dalt, ami egy kicsit róluk is szól, gondolkodás nélkül vállaltam. Remélem, hogy ezzel is tudunk segíteni, hogy egy kicsit megértsék és jobban elfogadják a spektrumzavarral élőket” – mondta Rúzsa Magdolna.

Az autizmus Magyarországon körülbelül minden 15. családot érinti, azaz országszerte megközelítőleg 160 ezer embert. A szám magas, ennek ellenére még mindig rengeteg tévhit kering, ezzel nehezítve a spektrumzavarral élők integrációját. Ez a dal azzal a céllal született, hogy

az elfogadás és megértés fontosságának üzenete azokhoz is eljusson, akik eddig esetleg még nem találkoztak az autizmus ügyével.

„Rengeteget kutattam az autizmusról, hogy dalamokká tudjam konvertálni azt a tudást és érzéseket, amelyeket magamba szívtam a spektrumzavarral élők kapcsán. Gyerekkorom óta érzékenyítve vagyok az elfogadásra, így kiemelten fontosak számomra az olyan kezdeményezések, amelyek segítik a speciális szükségletű emberek társadalmunkba való beilleszkedését. Bízom benne, hogy a dal létrejötte által láthatóbbá válik ez az egyébként rengeteg embert érintő téma. A dal hangszerelése Somogyvári Daninak köszönhető, a dallamokban rejtőző tartalmat pedig Molnár Csaba FuraCsé segítségével formáltuk szavakká” – tette hozzá Szakács Gergő, a dal szerzője.

Az autizmust feldolgozó dal ötlete az Együtt az Autistákért Alapítvány vezetőjétől, Gubcsó Balázstól származik. Ő kérte fel társproducernek Takács Ákost, az M15 Project vezetőjét. A közös munka eredménye a dal és a videóklip is.

A videóklipben szereplő iskolás fiút Attila, az alapítvány tavaszi SütiKék kampányának egyik arca alakítja. A filmet a Final Productions csapata készítette.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány a napokban zárta le két hónapon át tartó SütiKék elnevezésű edukatív és egyben adománygyűjtő kezdeményezését, amelynek egyik fő célja az autizmussal kapcsolatos tévhitek eloszlatása volt. A rendkívül sikeres kampány ideje alatt partnerei segítségével közel 30.000 darab süteményt értékesített az alapítvány.

A kezdeményezésből befolyt összeggel fiatal autista tehetségeknek nyújtanak segítséget. Az alapítvány idén már második alkalommal indította el AUTTALENT tehetséggondozó programját, melynek célja, hogy autista fiatalokat segítsenek tehetségük kibontakoztatásában, valamint integrációjukban.
( onBRANDS )