BARBEINHEIMER-LÁZBAN ÉG A VILÁG

A két filmre összesen több mint 200 ezer jegyet adtak el a magyar mozikban.

2023. július 20-án bemutatásra került a magyar mozikban az első élőszereplős Barbie film és a J. Robert Oppenheimer életéről szóló nagyszabású eposz.

A Barbenheimer-hétvége nemcsak a pandémia óta eltelt időszak legjobb számait hozta, de minden idők negyedik legjobb box office-hétvégéjét is – az első három helyen olyan filmek állnak, melyek mind egy franchise folytatásai voltak (Bosszúállók: Végjáték, Bosszúállók: Végtelen háború, Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő).

A Margot Robbie főszereplésével készült Barbie című film uralta a mozikat a hétvégén.

Az előzetes becslések alapján a 155 millió dolláros bevétellel rekordot döntött, és felállította a 2023-as év nyitórekordját.

A Barbie költségvetése 145 millió dollár, ami világszinten máris 337 milliót hozott eddig. Immár ez minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkáló, nő által rendezett mozija is: a korábbi rekordot a Marvel kapitány, valamint a Wonder Women tartotta.

A toplista második helyén Nolan filmje, az Oppenheimer, és neki sincs miért panaszkodnia:

a 100 millióból készült mozi világszintén már 174 milliónál jár, ami egy háromórás, speciális effektusok nélküli drámához képest több, mint kiugró eredmény.

A két filmre összesen több mint 200 ezer jegyet adtak el a magyar mozikban, Greta Gerwig rendezése, a Barbie, blockbusterekre jellemző nyitánnyal indított: a bemutatójától (július 20.) számított 4 nap alatt 111 680 jegyet adtak el a filmre. A két film közül, a második helyen végzett a hétvégén az ugyancsak friss bemutató, Christopher Nolan páratlanul izgalmas életrajzi filmje, az Oppenheimer, amelyre az elmúlt 4 napban 99 547 jegyet adtak el.
( onBRANDS )