ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT KAPITÁNY ISTVÁN, A MENEDZSERSZÖVETSÉG ELNÖKE

Kapitány István egyedülálló nemzetközi karrierje mellett is megőrizte magyarságát.

Szijjártó Péter külgazdasági, és külügyminiszter augusztus 21-én a köztársasági elnök asszony nevében adta át Kapitány Istvánnak, a Menedzserszövetség elnökének, a Shell globális alelnökének a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét.

A kitüntetést Magyarország fenntarthatósági céljainak megvalósulása és az ország energiaellátásának diverzifikálása érdekében végzett tevékenysége, a fiatal tehetségek szakmai támogatása mellett a társadalmi felelősségvállalás iránt is elkötelezett és példamutató vezetői munkája elismeréseként kapta meg.

Szijjártó Péter miniszter úr hangsúlyozta, hogy Kapitány István rendkívül sokat tett a magyar energiaszektor, a magyar emberek mindennapi élete, a magyar autózás és az autóipar, a magyar környezetvédelmi törekvések érvényre juttatása és folyamatos fejlesztése érdekében.

A tárcavezető beszédében, külön kiemelte, hogy Kapitány István egyedülálló nemzetközi karrierje mellett is megőrizte magyarságát, a magyar nemzethez ragaszkodását és segíti hazánkat olyan társadalmi szervezetben történő szerepvállalással, mint a Menedzserek Országos Szövetsége.

Miután Kapitány István a Menedzserszövetség 2018 Év Menedzsere Díjban részesült, nemzetközi karrierje mellett egyre több figyelmet fordított a hazai felsővezetők társadalmi szerepvállalásának ösztönzésére, a gazdasági élet szereplőinek támogatására, mentorálására. 2020 március 7-e óta a Menedzserszövetség elnökeként támogatja aktívan tudásával, tapasztalataival, kapcsolatrendszerével a szervezetet.

„Bármerre is vigyen az élet, mindig különleges helyet kapnak a szívünkben azok az elismerések, amelyek a szülőföldünkről érkeznek; amikor a megbecsülés és méltató szavak onnan érkeznek, amire otthonunkként tekintünk.” – emelte ki Kapitány István köszönő beszédében.

Kiemelte a család fontos szerepét és a társadalmi szerepvállalásai közül a Menedzserszövetség elnökeként végzett munkáját.

Kapitány István megemlítette beszédében, hogy a Shell-nél töltött 35 év alatt az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a mentorálás útjainak minden egyes lépésénél és fontos mérföldkövénél egy világszínvonalú csapat tagjaként olyan tehetségekkel dolgozott, akikkel az elkötelezettség, a csapatszellem és a közös értékeken osztozás révén az iparág élvonalába tudott a vállalat kerülni.

Kapitány István családja és batátai mellett az eseményen részt vett a Menedzserszövetség és a Shell vezetősége is.
( onBRANDS )