ERŐSÍT AZ EURONICS

Kényelmesebbé és gyorsabbá teszik az online rendelések kiszolgálását.

Az Euronics hazánk legnagyobb kizárólag magyar tulajdonban lévő e-kereskedője.

Idén júniusban vezette be az Euronics az aznapi kiszállítás lehetőségét a budapesti kerületekben: azokat a kis vagy közepes méretű rendeléseket, amiket délelőtt 11 óráig leadnak a webshopon a vásárlók, már délután – 13 és 20 óra között – kiszállítja a cég az MPL-lel partnerségben. A vásárlóknak ehhez a szállítási információk megadásakor be kell jelölniük az aznapi kiszállítás opciót – mindezt kis csomag (maximum 15 kg és 60x60x60 cm) esetén 1990 Ft-ért, közepes csomag (maximum 30 kg és 60x60x60 cm) esetén pedig 2490 Ft-ért tehetik meg.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 100%-ban magyar tulajdonú webáruházak között mi vagyunk az elsők, akik meg tudták teremteni az aznapi kiszállításhoz szükséges logisztikai hátteret. Már most az online megrendelések 4-5 százalékát így kérik a vásárlók, ami jelentősen meghaladja az eredetileg tervezett 1-2 százalékos arányt.” – mondta el Monostori Csaba, az Euronics e-commerce managere.

A vásárlók jellemzően olyan termékeket rendelnek aznapi szállítással, amikre valóban rögtön szükségük lehet: ilyenek a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, a vízszűrő tartozékok, a headsetek és az állateledelek. De rendeltek már aznapi szállítással vasalót, asztali grillt és notebookot is.

Az Euronics webshop vásárlói immár az MPL csomagautomatáiba is kérhetik a termékek kiszállítását. A csomagautomatás kiszállítás előnye, hogy a termékeket rugalmas időpontban vehetik át, nem kell alkalmazkodniuk a futárhoz, a kiszállítás díja pedig alacsonyabb, mint házhoz szállítás esetén. Az Euronics webshopból 1190 Ft-ért rendelhetőek a közel 450, többségében 0-24 hozzáférhető hazai MPL csomagautomata bármelyikébe a termékek. „A bevezetési időszak alapján úgy látjuk, a vásárlók előszeretettel élnek az új csomagautomata-szolgáltatással, immár a megrendelések 8 százalékát így teljesítjük, ami szintén bőven felülmúlja az eredeti várakozásainkat” – árulta el Monostori Csaba.

Csomagautomatába többnyire kisebb méretű termékeket rendelnek az Euronics vásárlók, ezek között is a kiegészítő termékek – kávék, mobiltokok, kábelek, vízszűrők, egerek, billentyűzetek és szódagép-tartozékok – fordulnak meg leggyakrabban az átvevőhelyeken. Esetenként háztartási kisgépeket – kenyérpirítót, turmixgépet, borotvát, hajformázót – és LEGO játékokat is rendelnek csomagautomatába a webshopból.

További újítás, hogy a cég logisztikai központjában egy vadonatúj PackSize gép hajtogatja a kartondobozokat, ami amellett, hogy garantálja a gyors csomagolást, lehetővé teszi, hogy a vásárlók több termék rendelése esetén mindent egyetlen, esztétikus csomagban kapjanak kézhez. Így többé nem fordulhat elő az, hogy több eszközt külön időpontokban, több futár kézbesít. A modern gép a termékek méretéhez képest a legoptimálisabb méretben készíti el a kartondobozokat, így a lehető legkevesebb csomagoló- és kitöltőanyagot használja fel a rendelések biztonságos becsomagolásához.

Az Euronics webshopja még a hagyományos áruházaknál is bővebb kínálatot vonultat fel. A boltokban személyesen nem megvásárolható, de a weben elérhető termékeket a vásárlók viszont az üzletekbe is kérhetik, amivel ráadásul megspórolhatják a szállítási költséget – ilyenkor ingyenesen szállítja az Euronics a kiválasztott áruházba a termékeket.
( onBRANDS )