ŐK LETTEK A PEPSI SPACE VERSENY NYERTESEI

A Pepsi Space teret adott a fiataloknak, hogy szabadjára engedjék a bennük rejlő kreatív energiákat.


Lezárult a Pepsi Space, a szabad alkotás versenye, amelyre audio, vizuális, vagy audiovizuális formában várták a pályamunkákat. Az elsősorban a fiatalabb generációt célzó pályázat célja az volt, hogy az alkotók témamegkötés nélkül mutathassák meg egész Magyarországnak, miként látják a világot, milyen gondolatok foglalkoztatják őket. A szakmai értékelés során a verseny szervezőiből álló zsűri és a három mentor választotta ki a húsz nyertest, közülük a legfiatalabb mindössze 14 éves.

A Pepsi Space versenyre pályázók átlagéletkora 26 év volt, a legnépszerűbb kategória pedig egyértelműen a fotó, amelyre a pályamunkák kétharmada érkezett, ezt követte a grafika és a videó hasonló aránnyal, az audió kategóriára pedig valamivel több mint száz pályázat érkezett. A kiemelkedő alkotások remekül érzékeltetik, hogy a 21. századi „populáris” művészet újító szemléletével, eredeti gondolatiságával és olykor meghökkentő stílusával valamennyi generációt elérve képes értéket képviselni és azt átadni.

Cinthya Dictator többek között a bátorságot és őszinteséget kereste a fiatal alkotók munkáiban is. Míg T. Danny számára az eltökéltség és a munkába fektetett energia jelentette a legnagyobb értéket, addig Trunk „Dablty” Tamás leginkább a kreativitást és az eredetiséget várta a pályamunkáktól.

Íme, az idei Pepsi Space verseny 20 nyertese: 

Fotó kategória: Gáll Péter Henrik, Czika Balázs, Bodnár Tamás, Jakó Barbara és Bányai Hajni

Grafika kategória: Kovács Blanka, Ragány Bence, Katona Brigitta, Zólyomi Bia, Timm Johanna és Bodnár Balázs

Audió kategória: Veres Virág, Árva Mátyás, Oroszi Fanni, Dankó Tünde és Budaváry Sebestény

Videó kategória: Maafi Dávid, Bodzsár Tamás, Vincze Dániel és Farkas Benedek

“A beérkezett pályamunkák nagy száma és minősége megerősített bennünket abban, hogy valóban fontos a Z-generációra irányítani a figyelmet. Őszintén gratulálunk a nyerteseknek, akik egyedi látásmódjukkal, valamint az alkotásba fektetett kreativitásukkal és energiájukkal érdemelték ki helyüket a díjazottak között” – mondta Zubály Ildikó, a Pepsi brand managere.

A verseny nyertesei egy nagyszabású díjátadó ünnepségen vehetik majd át díjaikat, ahol lehetőségük lesz arra is, hogy nyertes munkáikat bemutassák.
( onBRANDS )