ÁTADTÁK AZ ÜZLETI ETIKAI DÍJAKAT

Idén is csak 10 vállalat vehette át az Üzleti Etikai Díjat.

Idén is csak 10 vállalat vehette át az Üzleti Etikai Díjat az üzleti élet egyik legrangosabb elismerését. Az üzleti etikus jelzőt ugyanis örökre adják az alapítók. A díj kötelez arra, hogy példamutató felelősséggel álljanak mindig helyt az üzleti életben. A tisztességes, felelős üzleti magatartás ugyanis egy értékrend, ami évente nem változik. Nem lehet lecserélni pillanatnyi érdekek miatt.  Csak az alapítók vonhatják vissza a titulus és logó használatának jogát.

Az alapítók: László Ervin világhírű, a Béke Nobel díjra többször jelölt tudós, író, a Budapest Klub alapítója és Demcsák Mária a hazai üzleti újságírás meghatározó alakja, a Piac és Profit alapítója.

Idén 100 pályázati felkérést adtak ki az alapítók a díjra jelöltek között. 54-en éltek is a felkéréssel. Csak pályázati felkérés birtokában lehet pályázni az üzleti etikus jelző viselésére. A magas színvonalat mutatja, hogy 17 pályázat a 42 tagú zsűritől egy-egy pont eltéréssel egyforma magas pontszámokat kapott.  A zsűri tagjai az előző években díjazott cégek vezetői.

Mintegy 130 élő, működő üzleti etikus céghez 2023-ban újabb 10 csatlakozott.

2023. évben üzleti etikai díjat kapott cégek

Kisvállalat kategória
Cudy Future Kft.
Futár.hu Logisztikai Kft.
Info Sierra Kft.

Középvállalat kategória
BEPATECH Kft.
Prolan Zrt.
Techniq 2000 Kft.

Nagyvállalat kategória
ALTEO Nyrt.
Büttner Kft.
MagNet Bank Magyar Közösségi Bank Zrt.
Civita Group Nyrt.

Csodálatos hangulatú volt az idei díjátadó gála. A díjazott cégek öröme, meghatottsága, szívből jövő köszönetei felmelegítették, boldogságot varázsoltak a velük ünneplő kollégáik, családtagjaik arcára. Újra átélték örömüket, büszkeségüket a népes számban jelen levő előző években díjat kapott cégek vezetői, tulajdonosai is. Többségük mindig eljön, ezzel hűségüket, elkötelezettségüket is kifejezve a tisztességes és felelős üzleti magatartásmód iránt.

A 2023. év díjazottjai, középen az alapítókkal

Az öröm, a büszkeség és a ráébredés most is, mint minden évben megjelent a díjat átvevő cégek vezetőinek szívből jövő köszönetében. A mikrofon előtt bevallották, soha nem gondoltak arra, hogy a világ legtermészetesebb viselkedéséért, a tisztességes, becsületes, másokra tekintettel levő, felelős üzleti jelenlétért díjat lehet kapni.
( onBRANDS )