A KÖZMÉDIA KÖZVETÍTI A MAGYAR KÉZILABDA-VÁLOGATOTTAK OLIMPIAI SELEJTEZŐIT

Az MTVA szerezte meg a férfi és a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtező tornájának közvetítési jogait.

Az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Kossuth Rádió által is élőben közvetített mérkőzéseket az erdélyi és felvidéki nézők is láthatják. A férfiak március 14-én kezdenek Tunézia ellen Tatabányán, Norvégia és Portugália még a csoport tagjai. A nők áprilisban, Debrecenben küzdenek majd a kvótákért Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal. Mindkét négyesből az első két helyezett jut ki Párizsba.

A magyar olimpiai csapat hivatalos közvetítőjeként az M4 Sport célja, hogy nyomon kövesse és bemutassa valamennyi sportolónk a párizsi játékokig vezető útját – jelentette ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Papp Dániel úgy fogalmazott, most még csak tippelni lehet, hogy végül hány honfitársunkért szoríthatunk a nyáron, ám a létszámukat nagyban befolyásolja, hogy a két kézilabda válogatott ott lesz-e a francia fővárosban vagy sem. A közmédia vezetője kiemelte, a jogtulajdonossal kötött megállapodás értelmében Erdélyben és a Felvidéken a kábeles előfizetők is láthatják a mérkőzéseket.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke külön örömnek nevezte, hogy ezúttal nemcsak az anyaországiak, hanem a külhoni magyarok is láthatják majd a kvalifikációs tornák meccseit. A sportvezető hozzátette, óriási álmuk válna valóra, ha mindkét csapat, a női és a férfi válogatott is ott lehetne Párizsban. Mint fogalmazott, ehhez mindenki buzdítására szükségük van, a helyszíneken és a képernyők előtt is. Ilyés Ferenc hangsúlyozta, hogy a közmédia a Magyar Kézilabda Szövetség egyik fő partnere, a nemzeti bajnokság mellett a válogatottak otthona is, hiszen a hazai és idegenbeli mérkőzések mellett a világversenyeket is az M4 Sport közvetíti, köztük a tatabányai és debreceni olimpiai selejtezők mérkőzéseit.
( onBRANDS )