3 LEXUS ÉS 2 TOYOTA MODELL IS ESÉLYES A VILÁG ÉV NŐI AUTÓJA CÍMRE

Megkezdődött a szavazás a 2024-es Világ Év Női Autója díj odaítélése kapcsán, melyet 75 női autós újságíróból álló zsűri választ ki immár tizenhatodik éve.

A díjátadó közeledtével egyre nő a feszültség ugyanis 52 ország szószólója választ a 63 esélyes közül az ikonikusan kiválasztott nőnapi dátumon. A Toyota csoport figyelemreméltó mennyiséggel, mintegy 5 járművel kerül fel a potenciális nyertesek listájára, melyen három Lexus és két Toyota modell kapott helyet. A slágergyanús kisméretű crossover Lexus LBX, és a markánsan karakteres, de Európában nem elérthető nagyméretű SUV Lexus GX mellett a kategóriateremtő luxus személyszállító Lexus LM is helyet kapott a jelöltek között, épp úgy mint az ikonikus Toyota Prius legújabb generációja, és a vadonatúj, hatalmas várakozások övezte Toyota C-HR, amely az európai Év Autója díj döntősei közé is bekerült.

A WWCOTY (Woman’s World Car of the Year) zsűrijének tagjai a győzeteseket kategóriánként választják meg. Az egyes szekciókon belül a legtöbb pontot elért járművek továbbjutnak a következő fázisba, amelyet követően bejelentik a 2024-es Női Világ Év Autóját. A kategóriánkénti győzteseket január 29-én jelentik be, a végső győztes kilétéről pedig március 8-án, nőnapkor lebben fel a fátyol.

Az egyedi díj célja az adott év legjobb autóinak elismerése, valamint a hölgyek autóipari szerepvállalásának kihangsúlyozása. A szavazási kritériumok a potenciális autóvásárlók szempontjait veszik figyelembe. Nem egy “női autóról” van szó, mivel ez a koncepció nem létezik, hanem egy mindenkihez szóló autóról. Többek között a biztonság, a minőség, az ár, a formaterv, a használhatóság és a környezeti lábnyom is olyan tényezők, amelyet figyelembe vesznek a szavazás során.

Az idei WWCOTY egy olyan világban tevékenykedik, amelyet meghatároz a háború és a magas infláció. Éppen ezért a kapott díjak különösen nagy jelentőséggel bírnak az autómárkák elismerése okán.

A Női Világ Év Autója esetében a zsűri kizárólag női újságírókból áll, amely több mint 500 milliós közönséghez szól, kiemelve a globális vásárlók fontosságát.

A Női Világ Év Autója Díj az egyetlen autós díjkiosztó szervezet a világon, amely kizárólag női autós újságírókból áll. Sandy Myhre új-zélandi autós újságíró alapította 2009-ben, aki jelenleg tiszteletbeli elnöki posztot tölt be, míg az ügyvezető elnök Marta García.
( onBRANDS