MASTERS & PIECES VOL.II. KONCERT A DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGÁBAN

Együtt zenél Rhoda Scott, Roby Lakatos, Lisztes Jenő és Radics Gigi.

Budapest Klezmer Band Koncert, Sztárvendégek: Illényi Katica és Szabó P. Szilveszter, Dohány utcai Zsinagóga, 25. Zsidó Kultúrális Fesztivál Budapest 2023.09.03. fotó: Mazsihisz

Világhírű zenészek egyesítik tehetségüket a „Masters & Pieces VOL.II.” koncerten, mely a Dohány utcai Zsinagógában kerül megrendezésre 2024. szeptember 12-én.

Az esemény része a 26. Zsidó Kulturális Fesztiválnak, amely a magyar és zsidó kultúrák gazdag örökségét és találkozását ünnepli. Az orgona, hegedű, cimbalom és ének összhangja

különleges zenei élményt ígér

a közönség számára, bemutatva a magyar zenei szcéna legjavát a történelmi zsinagóga lenyűgöző környezetében.

A program igazi különlegességekkel kecsegtet: a színpadon olyan élő legendák foglalnak majd helyet, mint Rhoda Scott, a Hammond-orgona mestere,

Foto: Green Stage Production

Roby Lakatos, a „különleges cigány fúziós zene” megteremtője,

Foto: Green Stage Production

Lisztes Jenő, a cimbalom varázslatos játékának mestere,

Foto: Green Stage Production

és ezúttal Radics Gigi, a magyar könnyűzene meghatározó és kifejezően érzelemdús hangja.

Foto: Green Stage Production

A koncerten a zene három igazi nagymesterét, három hangszer összjátékát és egy kiemelkedően fantasztikus énekesnőt élvezhetjük. Az orgona méltóságteljes hangja, a hegedű bűvöletes érzékenysége és a cimbalom varázslatos csillogása egyesül Gigi érzéki és szenvedélyes hangjával, létrehozva egy igazán lenyűgöző zenei élményt. A művészek nem csupán a muzsika kincseit idézik fel, hanem saját mesterműveiket is bemutatják egyedi stílusukban és interpretációjukban, garantálva a közönség számára a katartikus pillanatokat.

Az innovatív zenei megközelítések, a hagyományos és a kortárs stílusok ötvözése történelmi zenei élményt ígér a rajongóknak.

Mindezt egy igazán különleges helyszínen, a budapesti Dohány utcai Zsinagógában, mely nem csupán gyönyörű, de rendkívül különleges történelmi és szakrális épület is.

A koncert a 2024. szeptember 8. és 16. között megrendezésre kerülő 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretén belül megrendezésre.

A Zsidó Kulturális Fesztivál kiemelt célja, hogy a főváros kulturális turizmusának fontos tényezője legyen, jelentős szerepet játsszon a budapesti zsidónegyed új alapokra helyezett turisztikai kínálatában, és hozzájáruljon annak fellendítéséhez. A fesztivál az elmúlt években megérdemelten vált a főváros művészeti életének elismert és rangos eseményévé. A színes programkínálatban minden évben könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi- és gyermekprogramok szerepelnek hazai és nemzetközi fellépők.

A Zsidó Kulturális Fesztivál nemcsak egy rendezvénysorozat a sok közül, hanem a magyar és zsidó kultúra unikális ünnepe, amely lehetőséget ad a sokszínű, páratlanul gazdag magyar zsidó és zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Joggal ad okot büszkeségre, hogy a magyar zsidó kortárs művészeti élet – amely a zsidó hagyomány évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században a szemünk láttára növeszt egyre újabb és frissebb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivál a különböző szellemi hatásokból táplálkozó, kivételesen gazdag magyar és egyetemes zsidó kultúra, valamint a szakrális terek iránt érdeklődőknek szól. Egy olyan társadalmi réteget szólít meg, amely tagjai között zsidók és nem zsidók egyaránt megtalálhatóak, akik nyitottak és befogadóak más vallások és kultúrák sokszínűségére, amelynek tagjai értik és tudják, hogy közös kultúránk az az aranyfedezet, amelyből építkezni lehet és érdemes.

A 26. Zsidó Kulturális Fesztivál részletes programja hamarosan elérhető lesz a www.zsidokulturalisfesztival.hu honlapon.
( onBRANDS )