A MASERATI BEMUTATJA A GRANCABRIO FOLGORE-T

A szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén is.

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján

a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is.

A Folgore Day eseményen nem csupán a Maserati eddigi 110 évének sikereire tekintettek vissza, hanem a Folgore modellcsalád leleplezésével egyúttal egy új korszak kezdetét is megünnepelték az elektromos járművek piacán.  Az este hangulatát a nemzetközileg elismert olasz művész, Dardust előadása alapozta meg, majd olyan különleges vendégek nyitották meg az eseményt, mint az olasz színésznő, Matilda De Angelis és az asztrofizikus Edwige Pezzulli.

A Folgore Day-en bemutatásra került a GranCabrio Folgore, a luxus-szegmens első 100%-ban elektromos kabriója, amely jelenleg a leggyorsabb a piacon – mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

A Maserati a tavalyi évben már bemutatta a GranTurismo Folgore-t, amelyet a márka első teljesen elektromos meghajtású ikonjaként tartanak számon, valamint a Grecale Folgore-t, a Trident történetének első 100%-ban elektromos hajtásláncú SUV-ját. Az új nyitott tetejű Maserati teszi teljessé a modenai székhelyű vállalat elektromos kínálatát, amelyet az exkluzív Liquid Rose Gold színben, Titan Grey puha tetővel mutattak be.

Az eseményen a Maserati formatervezési vezetője, Klaus Busse, valamint a vezérigazgató, Davide Grasso avatták be a közönséget az autó egyedi formavilágába, beleértve a dizájnt, a teljesítményt, a jellegzetes hangzást, valamint a Formula E autókból származó technológiát.

A szigonyos márka elektromos járművekre történő átállása újradefiniálja a Maseratit: a tervek szerint 2025-re minden modell elérhető lesz akkumulátoros-elektromos változatban,

2028-ra pedig teljesen elektromos lesz a kínálatuk. 

A Folgore Day alkalmával az „IT TURNS YOU ON” névre keresztelt kampányuk is elindult, amelyben az olasz művész és énekes-dalszerző, Damiano David szerepel: segítségével egy 90 másodperces filmben mind a három Folgore modellt bemutatják.

TRIDENTE: 100%-ban elektromos luxus motorcsónak 

A nagyszabású rendezvényen másról is lerántották a leplet: a Maserati és a Vita Power együttműködésének eredménye a TRIDENTE, egy

tisztán elektromos meghajtású luxusmotorcsónak.

A két márka osztozik a jövő mobilitásáról alkotott elképzelésekben.

A Vita Power egy tengeri technológiai vállalat, melynek célja a környezetre gyakorolt hatások csökkentése nagy teljesítményű hajtásláncok és teljesen elektromos jachtok ökoszisztémájának kifejlesztésével – amelyet egy erre a célra kialakított tengeri gyorstöltő infrastruktúra támogat.

A szénszálas anyagokból készült TRIDENTE egy 10,5 méteres motorcsónak, amelyet a tavakon és a tengereken való mindennapos hajózásra terveztek. Akár nyolc utas befogadására is alkalmas, valamint 25 csomós utazósebességgel és 40 csomós végsebességgel büszkélkedhet. Az egyenáramú töltésé pedig kevesebb mint egy óra alatt történik.
( onBRANDS )