AZ ELSŐ HIBRID HAJTÁSÚ 911 FEJLESZTÉSE SIKERESEN LEZÁRULT

Világpremier május 28-án.

Stuttgart. Az első közúti, hibrid hajtású Porsche 911 sportautó már kilövésre vár. Átfogó fejlesztési és tesztelési programját követően a nagyteljesítményű hibrid hajtással felszerelt új 911 készen áll a sorozatgyártásra.

Több mint ötmillió tesztkilométer

„Ikonunk 61-éves történelmében először hibrid hajtáslánc kerül egy utcai 911-be. Az innovatív, nagyteljesítményű hibrid még dinamikusabbá teszi a 911-et. Az új 911 fejlesztése és tesztelése során semmit sem bíztunk a véletlenre, így a modellnek világszerte a legkülönbözőbb körülményekkel kellett szembenéznie. A fagyos hidegtől kezdve egészen a végső tesztek hőségéig Dubajban. A hegyi hágók különösen nagy terhelést biztosító szakaszain épp úgy tökéletesen helyt állt az új 911, mint a városi közlekedés araszolása közepette. Összességében mérnökeink és tesztpilótáink több, mint ötmillió kilométert tettek meg a fejlesztés során.” – mondta Frank Moser, a 911 és 718 modellsorozatok felelős alelnöke.

Az elődjénél 8,7 másodperccel gyorsabb a Nürburgringen

A Nürburgring-Nordschleifén történő tesztelés és finomhangolás a 911 fejlesztése során mindig is különleges jelentőséggel bírt. A nagyteljesítményű próbák során Jörg Bergmeister, a márka nagykövete 7 perc 16,934 másodperces köridőt futott, ami 8,7 másodperccel jobb eredmény, mint amire az elődmodell megfelelő verziója képes volt. A tesztautó alapfelszereltségű, közúti abroncsokat viselt, valamint a több modellgeneráció óta elérhető, rögzített hátsó légterelőt is magában foglaló Aero csomagot, ami nagy sebességnél fokozott leszorítóerőt biztosít.

„Az új 911 jóval gyorsabb lett versenypályán. Nagyobb a tapadás, jóval nagyobb a teljesítmény és a teljesítményközpontú hibrid hajtáslánc gyors reakciója is nagy előnyt jelent.” – mondja Bergmeister.

Élő közvetítés a Porsche Newsroomban

Az új Porsche 911 világpremierje május 28-án, 15 órakor kezdődik a Porsche Newsroomban, a newsroom.porsche.de weboldalon, valamint a Porsche YouTube és LinkedIn csatornáján. A premiert követően a videóanyag utólag is megtekinthető.
( onBRANDS )