ILKU MIKLÓS LESZ AUGUSZTUSTÓL A SPORTAL.HU ÚJ FŐSZERKESZTŐJE

Ilku Miklós az index.hu főszerkesztő-helyettesi posztjáról érkezik.

Ilku Miklós szakmai pályafutását 2010 végén kezdte a Nemzeti Sport Online-nál, néhány évvel később tapasztalatot szerzett a start-upok világában, ahol aktív szerepet vállalt számos futball-alapú digitális játék fejlesztésében. Egy évet töltött a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs csapatában, a 2016-os riói olimpián a magyar csapat sajtóképviselőjeként vett részt. 2017-ben vezető pozícióban tért vissza a Nemzeti Sporthoz, ahol a nyomtatott és a digitális üzletágak integrációjában vállalt szerepet. 2020 nyarán az index.hu sportrovatának vezetője lett, 2020 decemberében pedig a három főszerkesztő-helyettes egyikévé nevezték ki. Ebben a szerepkörben a híroldal sport-, videó- és közéleti rovatát felügyelte, ezzel párhuzamosan közel két évig a közélet rovat vezetője is volt.

Robin Lingg, a Ringier Sports Media Group igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „Köszöntöm Ilku Miklóst a sportal.hu-nál! Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen erős médiaszakembert igazolhatunk a csapatunkba. A sportmédia nemzetközi szinten a Ringier egyik stratégiai pillére, ambícióinkat pedig intenzív beruházásokkal, technológiai fejlesztésekkel, magas színvonalú tartalmakkal és erős szakembergárdával erősítjük immár nyolc országban. Ezekhez a törekvésekhez járul hozzá Miklós érkezése is. Ezúton szeretném megköszönni Szekeres Tamásnak, hogy munkatársa augusztusi érkezéséig biztosítja a szerkesztőség irányításának folytonosságát.”

Egy hónappal ezelőtt a svájci székhelyű Ringier Sports Media Group és a Ringier Magyarország közösen jelentett be, hogy változás történik hazai sportmédia-platformjuk, a sportal.hu szerkesztői irányításában: Kecskés István főszerkesztői feladatait Szekeres Tamás, a sportal.hu vezető szerkesztője vette át ideiglenes főszerkesztőként. Áprilisi közleményében a Ringier Sports Media Group hangsúlyozta azt a célját, hogy

a sportal.hu a magyar szurkolók vezető sportmédia-platformjává váljon.

Átlagosan több mint másfél milliós havi olvasói elérésével a márka jó úton halad ebbe az irányba.

A bejelentés kapcsán Kiss Ottó, a sportal.hu ügyvezető igazgatója elmondta: „A márka továbbfejlesztésére számos tervünk van mind tartalmi, mind üzleti oldalon. Szerencsére nagyon erős szakembergárdával dolgozhatunk, és úgy gondolom, hogy Miklós érkezése újabb lendületet ad majd a terveink megvalósításához. A csapat nevében üdvözlöm őt a fedélzeten!”
( onBRANDS )