ÚJ VEZETŐ A DANUBIUS HOTELS CSAPATÁBAN

Papdi László, a Danubius Hotels központi F&B igazgatója.

Papdi László, Michelin ajánlásban is részesült séf, több mint 20 éves szakmai karrierjét a Danubius Hotelsnél folytatja, mint központi F&B igazgató. Az elmúlt időszakban munkatársaival új irányt dolgoztak ki, a gasztronómiai kínálat részévé tették a Danubius Hotels szállodáiban a minőségi gluténmentes termékeket.

Papdi László 2024. februárjától a Danubius Hotels Zrt. F&B igazgatója. A szakember feladatai közé tartozik a szállodalánc Food&Beverage koncepciójának innovációja, az éttermi szolgáltatások minőségi fejlesztése. Feladata megszervezni a területén dolgozó vezetők és munkatársak folyamatos fejlesztését, képzését, amely kiemelten fontos törekvése a szállodaláncnak.

„Papdi László feladata F&B igazgatóként az is, hogy csapatként fogja össze a séfeket és éttermi igazgatókat, felerősítse a szállodaláncon belüli szinergiákat. Szállodáink eltérő profilúak, mindegyik kitűnő konyhával, kedvelt gasztronómiai kínálattal. Lászlónak ezeket az egyedi sajátságokat kell az üzemeltetési oldallal összehangolni, központi stratégiai irányainkat a szállodákkal közösen megvalósítani. Nagyon örülök, hogy ilyen sokoldalú, tehetséges szakemberrel bővült a csapatunk.” – mondta el Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettese.

Papdi László 20 éves karrierje alatt számos elismerésben részesült, melyek közül az egyik legemlékezetesebb azt tartja, amikor 2007-ben egy királyi rendezvényen főzhetett, amelyet II. Erzsébet királynő tiszteletére adtak. A szakember hat országban élt és dolgozott, majd 2018-ban tért haza Magyarországra. Itthon többek közt a Culinary Institute of Europe szakácsoktatója, majd a Parisi Udvar Hotel, a Normafa Club House és a Villa Bagatelle Executive Chef-je is volt. Legnagyobb szakmai sikerét 2017-ben jegyezte, amikor Svájc egyik neves hotelének éttermében Michelin ajánlást kapott, mint séf. 2019-ben ugyanitt Gault & Millau pontot is szerzett.

„Örömmel készülök a rám váró feladatokra. Egyedülálló lehetőség ez, a sokszínű szállodalánc, eltérő vendégkörrel és gasztronómiai kínálattal, nagymúltú és kedvelt éttermekkel, kávézókkal, nagy kihívást jelent. A munkám során elengedhetetlen szem előtt tartani, hogy a Danubius Hotels minden szállodája más, mindenhol egyediek az adottságok, mely egyben lehetőség is, ami rendelkezésünkre áll. Szeretnék egy erős, egységes, tudatos F&B csapatot építeni, sok közös gondolkodással, innovációk megvalósításával. Ezen az úton indultunk el az elmúlt időszakban, egy nagyszerű csapattal.” – mondta el Papdi László.

Az F&B igazgató az elmúlt hónapokban új irányok kidolgozásban vett részt munkatársaival. A láncszintű, egységes minőséget jelentő sztenderdek fejlesztése mellett az első feladatai közé a Danubius Hotels gasztronómiai kínálatának bővítését tűzte ki célul.

„Minőségi, hazai manufaktúra gluténmentes termékeit vezettük be a szállodák kínálatába.  Elengedhetetlen, hogy az egyedi étkezési igényekre is megfelelően reagáljunk, az ételérzékenységgel élő vendégeinknek is kényelmessé tegyük a szállodai tartózkodást. Sikerült az egyik legjobb beszállítóval megállapodnunk.” – mondta Papdi László.

A Danubius Hotels Serfőző Mártival, a Serfőző GlutenFree Bakery alapító tulajdonosával működik együtt, akik termékeikkel tíz éve vannak jelen a piacon és büszkék rá, hogy egyéni vásárlóikon túl számos étteremvezető és séf is bizalmat szavazott nekik. A gluténmentes édes és sós termékek a Danubius Hotels minden szállodájában elérhetőek. Néhány szállodában a reggeli büfékínálat részeként lesznek kitéve a termékek, máshol pedig a vendég kérésére kerül majd belőlük az asztalra. 

Papdi László hozzátette, a Serfőző GlutenFree Bakery-vel kötött megállapodás jól beilleszthető a Danubius Hotels „Local is Beautiful” stratégiájába, amelynek elsődleges célja a helyi beszállítók felkutatása és a velük folytatott együttműködés. László szerint a fővárosban is megtalálhatóak a kifejezetten jó minőségű termékek és az olyan vállalkozók, akik a vidéki manufaktúrát csempészték fel a nagyvárosba.

Az F&B igazgató további tervei között szerepel a szállodai egyedi kínálatok fejlesztése mellett, az egységes minőséget garantáló láncszintű sztenderdek újragondolása, a felelős gazdálkodás és a környezetvédelmi szempontok kiemelt figyelembevételével.
( onBRANDS )