25 ÉVES AZ INDEX

Magyarország vezető hírportálja egész évben az olvasókkal együtt ünnepel. 

A szerkesztőség videós csapata a hétvégét a szülinap első állomásán, a SopronFesten tölti: a tartalmat lufik helyett videós anyagokkal, beszámoló cikkekkel, fotógalériákkal színesítik. Innen indul egy év végéig tartó roadshow, amely során az Index az ország szinte összes kiemelt kulturális-, zenei és sporteseményén jelen lesz, értékteremtő és szórakoztató programokat támogatva. A lapot már csak azért is érdemes egész nyáron követni, mert néhány szerencsés olvasó az Index vendégeként vehet részt ezeken a rendezvényeken.

A hírportál ezek mellett a közeljövőben két hasznos meglepetéssel is készül: hamarosan útjára indul a legmodernebb, elsősorban az Index-applikációba fejlesztett időjárás funkció, amely segítségével minden felhasználó gyorsabban és elsőkézből, ráadásul személyre szabott preferencia szerint értesülhet a várható időjárásról, akár fesztiválon, akár azon kívül. Sőt, a szélsőséges változásokról még riasztási értesítéseket is kérhetünk. Lettery elnevezéssel pedig hamarosan egy saját fejlesztésű szójáték várja az olvasókat, ahol a magyar nyelvet és a hírportált legjobban ismerők kerülhetnek előnybe, mivel a játék szóadatbázisába az Index történetének valamennyi szava és kifejezése bekerül majd.

Az Indamedia kiadóvállalathoz tartozó portál tájékoztatása szerint az év során további meglepetésekkel, játékokokkal is találkozhatnak az érdeklődők, és számos fejlesztéssel rukkolnak majd elő, meghálálva azt a bizalmat, amelyet naponta közel 1 millióan szavaznak meg az Indexnek, amikor elsődleges tájékozódási pontként választják.

“Az Index gyakorlatilag az internettel együtt terjedt el Magyarországon, és hatalmas eredmény, hogy a mai napig él és jól működik. Ebben természetesen óriási szerepe volt a múltban és van a jelenben azoknak az újságíróknak, szerkesztő és vezető kollégáknak, akik nap mint nap a friss hírek, aktuális történések és közérdeklődésre számot tartó témák felkutatásán dolgoznak. Megtisztelő és egyben nagy felelősség is ez, gondolok itt azokra a napokra, amikor az országban vagy a világban kiemelt esemény történik, és egymillió hírolvasó érkezik azonnal az Indexre. Gyorsan kell reagálnunk, friss tényeket szolgáltatnunk, miközben több forráson keresztül ellenőrizzük a felfedezett információk valóságtartalmát – tette hozzá. A szerkesztőség életében legutóbb éppen szerdán történt egy ilyen kiugró nap: a Robert Fico miniszterelnök ellen elkövetett merénylettel kapcsolatos informálódáshoz szintén az Indexet választották a legtöbben. – nyilatkozta Starcz Ákos vezérigazgató.

“Ezúton is szeretném megköszönni minden kollégám állhatatos munkáját! A hírportál teljes sportrovata éppen a héten kapott Nívó-díjat – méltó elismerése annak a fáradhatatlan és profi munkának, amely úgy érzem, összességében is jellemzi a szerkesztőséget, és amelyre nagyon büszke vagyok!”  – tette hozzá Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztő.

„Nem kell aggódnunk, lesz téma a következő 25 évre” – ezt pedig már Dr. Nyírő András, az Index első főszerkesztőjének szavai.
( onBRANDS )