EZEK A LEGMENŐBB SNEAKERMÁRKÁK AZ EMAG-ON

Mind a női, mind a férfi lábbelik között a sneakerek a legnépszerűbb online rendelt cipők az eMAG-on.

Az eMAG a női és a férfi edzőcipő-vásárlási preferenciák közötti eltéréseket is feltérképezte.

A cipők a teljes divat- és ékszer-kategóriájának egyik legfontosabb szegmense az eMAG-on: a kereskedő saját forgalmazású és Marketplace partnerei által idén eladott összes (férfi és női együttesen) divatkategóriában értékesített darabszám mintegy harmadát teszi ki.

A sneaker a legnépszerűbb online rendelt cipőmodell

A lábbeliken belül a sneakerek, vagyis az utcai viseletre szánt, kényelmes edzőcipők a legnépszerűbbek az eMAG-on:

idén a férfiaknál tízből kilenc, a nőknél tízből nyolc rendelés vonatkozott erre a kategóriára.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy látatlanban talán edzőcipőt a legegyszerűbb vásárolni – ha pedig mégsem lenne jó, az eMAG-ról rendelt árut easyboxon keresztül gyorsan, kényelmesen vissza lehet küldeni – ez egyébként a legnépszerűbb átvételi mód, idén tízből hat lábbelit csomagautomatába kértek az ügyfelek.

Egy tipikus vásárló bruttó 17 ezer forint körüli összegért rendel edzőcipőt mind a női, mind a férfi típusok esetében, ami öt-tíz százalékos növekedés tavalyhoz képest. A tavalyi forgalmi adatok alapján nemek szerint kissé eltér az edzőcipők iránti kereslet: a női fazonok iránt márciusban, májusban és szeptemberben voltak nagyobb “rohamok”, míg a férfi sneakerek eladása tavaly júniusban, szeptemberben, novemberben és decemberben egyaránt kimagasló volt.

Ezek a legmenőbb sneakermárkák az eMAG-on

A tavalyi éves eladások alapján a legtöbben Nike, Skechers, Puma és Converse sneakereket rendeltek az eMAG-ról, ám a férfi és női preferenciák valamelyest eltérnek: a top 20 legkelendőbb modell közt a férfi típusok esetén megtalálhatók Nike, Skechers és Converse cipők, míg a női modellekét teljesen dominálták a Converse Chuck Taylor All Star tornacipő alternatív változatai.

Utóbbiak közül például a bőr felsőrészű, illetve a magasított talpúak voltak igazán népszerűek, nem pedig a tornaórákról ismert klasszikus vászon kivitel. A férfi sneakerek közül a bőr és műbőr kivitelű oldskool hangulatú edzőcipők voltak kelendőek, például a Nike Court Vision Low Next Nature modellje.

Az eMAG Marketplace-en külső partnerek által kínált sneakerek körében a Nike, Adidas és Puma férficipők a legkelendőbbek, míg a női kivitelűek közül a Nike, a Skechers és a Puma voltak a legjobban fogyó márkák a tavalyi éves forgalom alapján. A külső kereskedőpartnerek kínálatában jóval több márka található meg, és a vásárlók jóval nagyobb arányban rendelnek tőlük nem utcai viseletre, hanem valódi sporttevékenységhez tervezett lábbelit.

Top 5 márka a női sneakerek közt az eMAG-on

  1. Converse
  2. Skechers
  3. Puma
  4. Nike
  5. Vagabond

Top 5 márka a férfi sneakerek közt az eMAG-on

  1. Nike
  2. Skechers
  3. Puma
  4. Converse
  5. New Balance

( onBRANDS )