HIÁNYZIK 600 MILLIÓ EURÓ AZ EB-RŐL

Ez az összeg azokat a klasszisjátékosokat takarja, akikre sokan számítottak, ám már biztosan nem lesznek ott a futball Európa-bajnokságon. 

„A jelenleg fellelhető információk alapján mintegy 600 millió eurónyi játékosállomány nem lesz jelen az Európa-bajnokságon. Ezt a tetemes summát a Transfermarkt adatai – amely oldal rendszeresen közöl becsléseket a játékosok piaci értékéről – alapján kalkuláltuk, és többek között az alábbi listán szereplő neveket fedi. A névsorban tehát azok a labdarúgók szerepelnek, akiknek a játékára a szurkolók, illetve a közvélemény számított, ám különböző okok miatt nem lesznek jelen a tornán.” – mondta el Tulik Ágnes, a Vegas.hu sportfogadási oldalt üzemeltető LVC Diamond Kft. marketingigazgatója.

A nagy hiányzók egyike lesz a holland válogatottban a BL-döntős Dortmund balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem. Szintén otthon marad a Barcelona játékosa, Pablo Martín Páez Gavira, ismertebb nevén Gavi is, aki éppen egy spanyol válogatottmeccsen sérült meg, és esett ki hosszú időre. Ha lenne egy konkrét kimaradó álomcsapat, annak a kapujában minden bizonnyal a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois állna, aki sérüléséből ugyan visszatért, de a belgák így sem viszik ki magukkal a kontinensviadalra. Egy másik Real-csillag, David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, őt ebben térdsérülése gátolja.

Egy érdekességre igazán büszkék lehetünk. A hivatkozott átigazolási oldal adatai alapján Szoboszlai Dominik, a magyar csapat kapitánya a 24 részt vevő ország teljes keretének 20. legértékesebb játékosa lesz. Olyan kontinensviadal pedig, amelyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepeljen ezen a listán, még nem volt.

Hatalmas összegről van szó, ami nagy valószínűséggel a torna rajtjáig még növekszik is, hiszen biztosan lesznek olyan játékosok, sztárok, akik minden várakozás ellenére végül mégis kimaradnak. A fekete öves sportfogadóknak ezek az információk nélkülözhetetlenek a megalapozott tippek megjátszásához, azonban az idei Európa-bajnokságra hangolva a Vegas.hu elindította a Tippelj rosszul! nevű játékát, amelyben nagyon komoly tétért, 100 millió forintért, kockázatvállalás nélkül lehet kipróbálni a tippelés izgalmát és átélni az örömét. Mindezt az Eb kezdetéig úgy, hogy közben akár semmilyen sportszakmai háttérrel nem kell foglalkoznia, és azok megmaradhatnak az érdekességek szintjén.
( onBRANDS )