DISNEY-TÖRTÉNETEK ELEVENEDNEK MEG A MARGITSZIGETEN

A Disney rajzfilmeket aligha kell bemutatni bárkinek.

Mesés produkció érkezett Budapestre, ugyanis július 19. és augusztus 24. között, minden péntek és szombat este ingyenes Disney-műsor várja a látogatókat a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál. A látványos, fény- és vízjátékkal tarkított szökőkút-show garantáltan hatalmas élményt szerez a gyerekeknek, míg a felnőtteket visszaröpíti a mesék varázslatos világába.

A Disney rajzfilmeket aligha kell bemutatni bárkinek, hiszen a világ egyik legismertebb és legkedveltebb történeteiről van szó. Olyan ikonikus alkotások fűződnek ehhez a névhez, mint az Aladdin, A kis hableány, Az oroszlánkirály vagy a Jégvarázs. Dalaik mélyen beleivódtak a kultúránkba, sokan kívülről tudják még felnőttfejjel is a dalszövegeket, emlékeztetve bennünket a mesék világának szépségeire.

A Disney idén nyáron egy különleges szökőkút műsorral örvendezteti meg a közönséget,

kicsiket és nagyokat egyaránt elrepítve egy kalandokkal, varázslattal és felejthetetlen hősökkel teli világába.

„A 2023-ban Varsóban bemutatott szökőkút-élményműsorunk sikerét követően izgatottan mutatjuk be a magyar közönségnek a „Disney: Történetek nyara” című vízi show-t, melyhez hasonlóra még nem volt példa hazánkban. A látványosság a közönség legszélesebb rétegeihez szól, fényekkel, kivetített rajzfilmrészletekkel és vízsugarakkal felelevenítve a Walt Disney Animation Studios és a Pixar legnagyszerűbb történeteit. A műsor fontos elemét képezik a magyar nyelven elhangzó ikonikus Disney-dalok, melyekkel a különböző nemzedékeket szeretnénk összekötni. Az idén 30 éves „Az oroszlánkirály” című rajzfilmről a „Hakuna Matata” és az „Érzed már a szív szavát” című dalokkal emlékezünk meg. A bemutatót követően a Marvel Studio és a Star Wars filmzenéit élvezhetik a Margitszigetre látogatók” – mondta el Molnár András, a The Walt Disney Company Hungary ügyvezető igazgatója.

A premieren részt vett Kardffy Aisha színésznő, énekesnő is, aki a Disney 100. évfordulójára készült Kívánság című rajzfilm főhősnőjének kölcsönözte magyarhangját.

„A Disney már több mint 100 éve teszi boldoggá a gyerekeket és a felnőtteket. Megtisztelő részese lenni egy ilyen közösségnek és nagy felelősség is egyben. Azt gondolom, kisgyermekként mindannyian rengeteget álmodozunk, s ebben legnagyobb támogatóink a kedvenc Disney meséink. Leírhatatlan érzés, hogy én lehetek a Kívánság főhősnőjének magyar szinkronhangja, s hogy a gyerekek velem éneklik a mese betétdalait otthon, s most már a szökőkútnál, a Margitszigeten is” – mondta el Kardffy Aisha.

A show alatt számos klasszikus Disney zenét és jelenetet hallhat és láthat a közönség magyar nyelven, köztük a 2021-ben megjelent Encantot is.

„A Disney mesék mindig is különleges helyet foglaltak el a szívemben. Ezek a történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem fontos értékekre is tanítanak minket: bátorságra, kitartásra, elfogadásra és a szeretetre. Az Encanto kiemelten izgalmas, mert egy nem mindennapi család történetét meséli el, ahol mindenki különleges képességekkel rendelkezik, mégis az összetartás és a család ereje a legnagyobb varázslat. Jó érzés látni, ahogy a Margitszigeti Disney szökőkút-show is életre kelti ezeket a meséket, mely egyben az egész családnak egy felejthetetlen élményt nyújt” – nyilatkozta Gubik Petra, színésznő, énekesnő, aki számos szerepe mellett az Encanto főhősnőjének volt a magyar hangja.

A „Disney: Történetek nyara” című zenés szökőkút-show 2024. július 19-től augusztus 24-ig minden pénteken és szombaton, este 21:15-től ingyenesen megtekinthető Budapesten, a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál.
( onBRANDS )