A MINDENNAPOK BAJNOKAI

Országos összefogás a paralimpiai sportolók támogatására.

A Procter&Gamble különleges partnerséget jelentett be a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal. A P&G nemzetközi szinten 12. éve kiemelt támogatója az olimpiai és paralimpiai játékoknak, és idén egy olyan programot hívott életre a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen, amely a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezelését támogatja. 

A hazai paralimpiai sportolók az elmúlt években rendkívül figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban. Hazánknak közel 500 regisztrált parasportolója van, akik több, mint 30 sportágban képviselik az országot. A kvalifikációk ugyan több sportágban még tartanak, de a mai napig a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzői 10 sportágban összesen 30 kvótát gyűjtöttek, így várhatóan 40-45 fő körüli magyar sportoló jut ki a XVII. Paralimpiai Játékokra, amelyet 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban.

A P&G kiemelt nemzetközi olimpiai és paralimpiai támogatóként idén új hazai programot indít el, amelynek keretében, együttműködve a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják. A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó. A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára a teljesítmény fokozása, a sérülések megelőzése és a gyógyulás elősegítése érdekében. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és javítását, ami elengedhetetlen a magas szintű versenyzéshez. Emellett jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét, lehetővé téve számukra, hogy továbbra is eredményesen edzhessenek és versenyezhessenek.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok évében a Procter&Gamble a paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja, és én lehetek ennek a fantasztikus kampánynak az arca és közvetítője. – mondta el Hajmási Éva az együttműködésről.”

„Én, mint élsportoló, a szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.” – tette hozzá Hajmási Éva.

A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak, amely magában foglalja a pszichológiai támogatást is, segítve a sportolókat abban, hogy megbirkózzanak az edzések és a versenyzés okozta nyomással. 

„A Bizottságnál fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk. Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van.” – állítja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

„Ahogy a Bizottságnak is, nekünk is célunk, hogy rávilágítsunk a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal szeretnénk motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen. – tette hozzá Montague-Katus Adrienn, a Procter&Gamble vásárlói marketing igazgatója.

„Ma, a Párizs 2024 olimpiai és paralimpiai játékokhoz közeledve elindítjuk „A Mindennapok Bajnokai” nevű kampányunkat, amelynek során termékeink és fogyasztóink segítségével mindannyian hozzájárulhatunk a parasportolók fizioterápiás kezeléseihez.” – tette hozzá Montague-Katus Adrienn.

Az idei program a vállalat eddigi egyik legnagyobb kampánya

Az ország szinte valamennyi kiskereskedelmi hálózatában, üzletében megtalálható összes P&G márka megvásárlása után adományt juttat el a Bizottságnak a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezelésére. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az elkövetkező 2,5 hónap során bárki, aki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol, azzal a paralimpiai sportolókat segíti. 

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié. 

„Az olimpiai és paralimpiai sportolók évtizedes támogatójaként inspirál bennünket a lendületük és az elkötelezettségük, hogy mindig a legjobbat nyújtsák. Minden egyes nap beleadják a maximumot, hogy a lehető legjobbak legyenek. Ugyanígy termékeink minőségére és teljesítményére is büszkék vagyunk, hiszen a sportolók kitartása és kemény munkája ihlet bennünket arra, hogy mi is a legmagasabb színvonalat próbáljuk meg elérni. Tudjuk, hogy a csúcsteljesítményt a mindennapi kemény munka és odaadás hozza el, amelyet a paralimpikonok és mi is beleteszünk a legjobb eredmények elérése reményében” – mondta Montague-Katus Adrienn.
( onBRANDS )