A KÖZMÉDIA KÖZVETÍTI JÖVŐRE A NŐI LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁGOT

Az EBU-tag közmédia (MTVA) elkötelezett a női labdarúgás népszerűsítése mellett.

A közmédia megszerezte a jövő évi svájci UEFA női labdarúgó-Európa-bajnokság közvetítési jogait – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A 2025-ös UEFA női Európa-bajnokságot Svájcban rendezik július 2. és 27. között.

“A magyar közmédia nemcsak az M4 Sporton, hanem a Nemzeti Sportrádióban, a Kossuth rádióban és a Nemzeti Sporton is tudósít a női labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeiről a legfelkészültebb sportszakemberek tolmácsolásában” – mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) bejelentette, hogy mérföldkőnek számító megállapodást kötött az UEFA-val a 2025-ös UEFA női Európa-bajnokság (UEFA Women’s EURO 2025) médiajogairól.

A megállapodás 34 régiót fed le összesen 37 EBU-tag nevében, magában foglalva a televíziós, rádiós és digitális közvetítés jogait.

Az EBU-tag közmédia (MTVA) elkötelezett a női labdarúgás népszerűsítése mellett,

amit a 2022-es UEFA Women’s EURO rekordot döntő közvetítése is bizonyít – közölték.

A megállapodás feltételei szerint minden mérkőzést élőben közvetítenek a tagok szabadon fogható (FTA) csatornáin és digitális platformjain, biztosítva ezzel a maximális hozzáférést a szurkolók számára. Emellett a legfontosabb események széles körben elérhetők lesznek a hírműsorokban és az m4sport.hu felületén.

Az EBU új FTA streaming platformja, az Eurovision Sport további tartalmakat is biztosít a 2025-ös UEFA női Európa-bajnokságról, kiegészítve az EBU-tagok közvetítéseit, ezáltal még nagyobb hozzáférést biztosítva a rajongóknak.
( onBRANDS – MTI)