SZIGET 2024

Leginkább angol, román és izraeli bulizni vágyó külföldiek lehetnek az idei fesztiválon.

Idén augusztusban is sok külföldi repül hozzánk a Sziget hetében. A Kiwi.com foglalási adatai alapján a legtöbben az Egyesült Királyságból, Romániából és Izraelből jöhetnek fesztiválozni, de jelentősen több dán, török, amerikai és német bulizóval is találkozhatunk, mint tavaly. A legtöbben a fesztivál első napján, augusztus 7-én érkeznek hazánkba.

A Kiwi.com foglalási adatai alapján a Sziget Fesztivál alatt Budapestre repülővel utazók többsége júliusban vette meg a repülőjegyét, amikor a repülőjegyek átlagára 149 euró volt. Júniusban is sokan foglaltak, ekkor átlagosan 173 euróért lehetett hazánk fővárosába repülőjegyet vásárolni.

A legforgalmasabb nap a Sziget Fesztivál első napja, azaz augusztus 7. lehet, hiszen a cseh utazási vállalat adatai alapján augusztus második hetében ekkor érkezhetnek hozzánk repülővel a legtöbben. Népszerűségben ezt követik a fesztivált megelőző napok, augusztus 5-e, majd 6-a. Vannak olyanok is, akik nem az egész hetet töltik a fesztiválon, hanem esetleg egy-két konkrét koncert vagy pár nap kedvéért látogatnak a Szigetre. Ezt bizonyítja, hogy augusztus 9-én is számos külföldi érkezik Budapestre, és egyébként a repülővel érkezők egynegyede 4-10, míg háromnegyede 1-3 napot tölt hazánkban ebben az időszakban.
( onBRANDS )