A DANIELLA ÉS A LUMENET STRATÉGIAI PARTNERSÉGRE LÉPETT

A cégek közös terjeszkedése Romániában új korszakot nyit a villamossági piacon.

A Daniella és a Lumenet együttműködése a cégvezetők megállapodását követően jelentős mérföldkőhöz érkezett. A két piacvezető vállalat közösen lép a román piacra, ahol új online webáruházat indítanak 2025 elején. A platformot a Lumenet biztosítja, a kiszolgálásért, a szakmai tanácsadásért, az ügyfélszolgálat működtetéséért, a visszáru kezeléséért, valamint a teljes logisztikai folyamat üzemeltetésért pedig a Daniella tulajdonában lévő Dominant Electric s.r.l. felel.

A közös nemzetközi piacra lépés ellenére a cégek hazai piacon betöltött szerepköre nem változik, továbbra is külön folytatja a munkát a két vállalkozás.

Románia: ideális célpont a terjeszkedéshez

A Daniella számára a román piac nem ismeretlen, hiszen leányvállalata, a Dominant Electric s.r.l. már évek óta eredményesen tevékenykedik az országban. Ennek köszönhetően a debreceni székhelyű családi vállalkozás kiemelkedő helyismerettel és kiterjedt kapcsolatrendszerrel bír a szomszédos régióban. Ez pedig lehetőséget teremt a stratégiai partnerségre lépett Lumenetnek és Daniella Villamosságnak, hogy a piaci igényeket gyorsan és hatékonyan ki tudják szolgálni.

Megalapozott növekedés a román e-kereskedelmi piacon

A román online vásárlási szokások számos tekintetben összemérhetők a fejlettebb piacokkal, különösen Csehországgal. Míg Csehországban évente mintegy 60 000 webáruház szolgálja ki a fogyasztókat, akik összesen 7,89 milliárd eurót költenek, addig Romániában körülbelül 50 000 online platformon 6,26 milliárd euró értékű termék cserél gazdát. Figyelemre méltó, hogy 2022-ben Romániában az átlagos havi bruttó kereset 1083 euró volt, miközben az egy főre jutó éves online vásárlási kiadás elérte az 1050 eurót, ami erős online jelenlétre és dinamikusan fejlődő e-kereskedelmi szektorra utal az országban.

„A Daniella Kft. sok éve stabilan növekszik, ma már 45 telephellyel áll Magyarországon a lakossági és az ipari vásárlók rendelkezésére. Vevőink évről évre növekvő része választja a kényelmes vásárlásra az online felületünket. Románia gyorsan növekvő nettó e-kereskedelmi piaca 2022-ben a magyar piac méretének duplája volt. Így vonzó lehetőségeket kínál a stabil hátterű magyar vállalatok számára. Várakozással tekintünk a közös külföldi munkára, melynek első állomása Románia lesz. Bízunk benne, hogy együtt a Magyarországéhoz hasonló sikereket tudunk elérni.” – emelte ki Hadnagy Ernő, a Daniella Villamosság ügyvezető igazgatója.

A digitális vásárlás globális trendjei

„Már több mint tíz éve úgy vélem, hogy a jövőben minden termék értékesítésének első pontja az online tér lesz, és évről évre nőni fog az online vásárlások aránya a teljes kiskereskedelmi forgalmon belül. – kezdi elemzését Zabari István, a Lumenet ügyvezetője, az Ecommerce Hungary alelnöke.

“A nemzetközi adatok is alátámasztják ezt a trendet. Magyarországon az üzemanyagoktól megtisztított kiskereskedelmi forgalom 9,8%-a történik online, míg az Európai Unió átlagosan 15%-ot, a globális szint pedig 19%-ot mutat. Az Egyesült Államokban ez az arány eléri a 35%-ot, míg Kína egyes tartományaiban már a kiskereskedelemben elköltött összeg több mint 50%-a online vásárlásokból származik. Ezek a számok világosan jelzik, hogy a következő évtizedekben a kiskereskedelem, beleértve az épületvillamosságot is, jelentős átalakuláson megy keresztül a régióban. Az igazi kérdés az, hogy lesz-e domináló magyar vállalat ezen a területen, vagy egy nagy nemzetközi technológiai szereplő fogja uralni a piacot, ahogyan az már a ruházati, cipő- és parfümpiacokon is megfigyelhető. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Daniella csoport nemzetközi ambícióit a jövőben a Lumenet által évek óta fejlesztett online technológiai háttér, saját 4K videóstúdiónk, folyamatautomatizációs megoldásaink, valamint folyamatos frontend, backend és AI technológiai fejlesztéseink támogatják.”

Egyesített erőkkel a sikeres piacbővítésért

A Daniella több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a villamossági szektorban, míg a Lumenet Magyarország vezető online világítástechnikai kereskedőjeként vált ismertté. A két vállalat együttműködése kiválóan ötvözi a technológiai újításokat és a szakértelmet, így erős alapot biztosítanak a nemzetközi terjeszkedéshez.

Közösen fejlesztett termékportfólió és rugalmas működés

A 2025 elején elinduló webáruházban a Daniella Kft. több mint 120 000 villamossági eszközt, a Stilo, a Delux, valamint a Skybox saját márkás kínálatát egyesíti a Lumenet mintegy 40 000 prémium világítástechnikai megoldásával. A nemzetközi együttműködés mellett a hazai piacon betöltött szerepkörök nem változnak, így továbbra is külön folytatja a munkát a két vállalkozás. „Együtt gyorsabban tudunk reagálni a piaci igényekre és új szintekre emelhetjük az online villamossági kereskedelmet. A Daniella Kft. és a Lumenet célja nemcsak a román piac meghódítása, hanem a tapasztalatok alapján további nemzetközi piacokra történő terjeszkedés is.” –emelte ki Nagy Tamás, a Daniella Villamosság marketing és kommunikációs igazgatója.
( onBRANDS )